FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 10. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 12. sjednicu nastavio raspravom o Godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za 2003. Predsjednica Vijeća Agencije Olgica Spevec je kao bitne slabosti u procesu zaštite tržišnog natjecanja u Hrvatskoj navela nedovoljnu učinkovitost sudova u kontroli zakonitosti na tržištu, jer postupci na prekršajnim i upravnim sudovima traju oko tri godine, uglavnom zbog manjka specijaliziranih sudaca. Stoga je predložila da kontrolu zakonitosti na tržištu provode trgovački sudovi, koji su, kaže, stručniji i bolje opremljeni za taj posao. Klubovi su podržali spomenuto Izvješće.

ZAGREB - Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol danas je prozvala HDZ-ove članove Odbora da su, nedolaskom na sjednice Odbora, blokirali upućivanje u saborsku proceduru prijedloga Ženske mreže Hrvatske da se zakonskim izmjenama zajamči 40-postotno učešće žena na kandidacijskim listama za predstojeće lokalne izbore. "Žao mi je što prijedlog nije upućen u proceduru, jer nema potrebe da kao Odbor zaustavimo tu inicijativu i da se o njoj ne raspravlja u Saboru", rekla je Sobol. Izvijestila je da u tijelima jedinica lokalne samouprave 'sjedi' u prosjeku tek sedam posto žena, te da ta brojka rapidno pada.

ZAGREB - Razmjena informacija i iskustava, te jačanje međusobne komunikacije neki su od ciljeva dvodnevnog međunarodnog trening seminara o razmjeni informacija između ureda za sprječavanja pranja novca (financijsko-obavještajnih jedinica) u zemljama jugoistočne Europe koji je danas započeo u hrvatskom Ministarstvu financija. Na seminaru, koji se održava danas i sutra, sudjeluje 40 stručnjaka za područje sprječavanja pranja novca i sprječavanja financiranja terorizma, priopćeno je iz Ministarstva financija.

ZAGREB - Ravnatelj Hrvatskog stočarskog centra Krešimir Kuterovac na današnjoj je konferenciji za novinare kazao kako je mogući motiv njegove najavljene smjene političke prirode, no drži kako je korektno da se to onda i kaže. Kao razlozi smjene, kaže Kuterovac, navedeni su opstrukcija rada Upravnog vijeća, neprovođenje odluke Upravnog vijeća o angažiranju državne revizije, izbjegavanje komunikacije s Upravnim vijećem te zanemarivanje suradnje sa savezima i udrugama uzgajivača. Kuterovac ove razloge drži neutemeljenima.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj se u siječnju ove godine nisu mijenjale u odnosu na prethodni mjesec, dok su u usporedbi sa siječnjem prošle godine povećane za 4,4 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u siječnju ove u odnosu na siječanj prošle godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima su u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom povećane za 12,6 posto, u rudarstvu i vađenju za 6,5 posto, a u prerađivačkoj industriji za 2,6 posto.

RIJEKA - Potkraj siječnja u Primorsko-goranskoj županiji bilo je evidentirano 19.334 nezaposlenih osoba, što je 3,1 posto više nego prethodnog mjeseca te 3,6 posto više nego u siječnju prošle godine, podaci su riječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙