FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvat trči maraton u spomen na Borisa Trajkovskog

SKOPLJE, , 29. siječnja 2005. (Hina) - Hercegovački maratonacAleksandar Golo najavio je da će sljedećeg mjeseca u spomen napokojnog makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog otrčatisupermaraton od Mostara do Skoplja.
SKOPLJE, , 29. siječnja 2005. (Hina) - Hercegovački maratonac Aleksandar Golo najavio je da će sljedećeg mjeseca u spomen na pokojnog makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog otrčati supermaraton od Mostara do Skoplja.

Golo bi 20. veljače trebao krenuti iz sela Rotimlje, gdje se prošle godine srušio zrakoplov makedonskog predsjednika, i za šest dana i 600 kilometara preko Stoca, Trebinja, Nikšića, Podgorice i Prištine stići do Skoplja, točno na godišnjicu njegove pogibije. Pokrovitelj i organizator utrke bit će skopski list Dnevnik.

"Uspjet ću makar trčao po snijegu do Skoplja", rekao je Golo za taj makedonski list. Aleksandar Golo je rođen 1959. u Mostaru od oca Hrvata i majke Makedonke. Radi kao u mostarskoj Tvornici aluminija, uglavnom u noćnim smjenama, a danju trenira trčeći 30 kilometara na dan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙