FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas se sastao s članovima glavnog odbora Fataha

GAZA, 12. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednikMahmud Abas sastao se u subotu s vođama svoje političke struje uočipregovora na kojima bi islamističke militante trebao pridobiti zaprimirje koje je proglasio s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.
GAZA, 12. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas sastao se u subotu s vođama svoje političke struje uoči pregovora na kojima bi islamističke militante trebao pridobiti za primirje koje je proglasio s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.

Abas je okupio glavni odbor Fataha uoči večerašnjeg susreta s Hamasom i Islamskim džihadom, dva dana pošto su militanti prekršili primirje kada su minobacačkim granatama i raketama napali židovska naselja u pojasu Gaze.

Pošto se na summitu sa Sharonom u Egiptu u utorak zauzeo za prekid četverogodišnjeg sukoba, Abas je smijenio devetoricu najviših dužnosnika službe sigurnosti jer nisu spriječili napad. Njegovi suradnici predviđaju slično rješenje na razgovorima s militantima.

"Abu Mazen će zatražiti od Hamasa i Islamskog džihada da poštuju dogovor o primirju", kazao je palestinski dužnosnik. "Moramo shvatiti da smo svi za to odgovorni".

Na diplomatskom polju Abas se u nedjelju u Gazi treba sastati s norveškim premijerom Kjellom Magneom Bondevikom.

S druge strane, europska povjerenica za vanjske poslove Benita Ferrero-Waldner sastat će se u nedjelju u Gazi sa šefom palestinske diplomacije Nabilom Chaathom kako bi razgovarali o pomoći EU-a Palestincima.

Na koncu, američki predsjednik George W. Bush imenovao je američkog veleposlanika u Egiptu Davida Welcha na dužnost pomoćnika državnog tajnika za Bliski istok, umjesto Williama Burnsa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙