FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi u pojasu Gaze unatoč primirju

JERUZALEM, 10. veljače 2005. (Hina/dpa) - Unatoč primirju koje suprije dva dana postigli izraelski premijer Ariel Sharon i palestinskipredsjednik Mahmud Abas, u četvrtak ujutro su na području Gazezabilježeni sukobi palestinskih militanata i izraelskih vojnika.
JERUZALEM, 10. veljače 2005. (Hina/dpa) - Unatoč primirju koje su prije dva dana postigli izraelski premijer Ariel Sharon i palestinski predsjednik Mahmud Abas, u četvrtak ujutro su na području Gaze zabilježeni sukobi palestinskih militanata i izraelskih vojnika.

Sa područja pod palestinskom kontrolom ispaljeno je najmanje 25 minobacačkih granata i raketa na židovsko naselje Gush Katif a izraelska je vojska otvorila vatru na položaje napadača, javio je izraelski radio.

Tijekom jutra izraelski su vojnici uhitili dva pripadnika Fataha, koji su ih poslije toga odveli do eksplozivne naprave koju su postavili pokraj obližnje ceste, javlja radio.

Jučer je jedan pripadnik Hamasa postao prva žrtva nakon primirja što su ga postigli Sharon i Abas. Palestinski izvori javili su da je taj pripadnik Hamasa pogiuno dok je rukovao eksplozivnom napravom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙