FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pilot-projekt novog "Vjesnika"

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski politički dnevnik "Vjesnik"nakon šezdeset i pet godina temeljito se rekonceptualizira,redizajnira i mijenja format kako bi postao suvremenim europskimnovinama s izrazitim hrvatskim identitetom, izjavio je predsjednikUprave Franjo Maletić.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski politički dnevnik "Vjesnik" nakon šezdeset i pet godina temeljito se rekonceptualizira, redizajnira i mijenja format kako bi postao suvremenim europskim novinama s izrazitim hrvatskim identitetom, izjavio je predsjednik Uprave Franjo Maletić.

Pokusni projekt novoga "Vjesnika" bit će čitateljima ponuđen u sklopu idućeg broja "Nedjeljnoga Vjesnika", a ključna je novost što se dva lista nalaze u jednome: temeljni hrvatski politički dnevnik na 40 str. i "Obiteljski glas" na 32 str. u boji, u danas općeprihvaćenu malom formatu.

Po Maletićevim riječima Uprava je procijenila kako za održanje lista treba ga sadržajno obogatiti i privući šire čitateljstvo.

Pripreme za novo izdanje "Vjesnika" trajale su šest mjeseci i on bi, kako je planirano, trebao početi redovito izlaziti 17. ožujka. Dnevno bi izlazio temeljni politički list i "Obiteljski glas" na 72 str., a subotom i nedjeljom jedinstveni list s dodatnim analitičkim dijelom za kulturu, gospodarstvo i politiku, na 96 str., po dosadašnjoj cijeni.

U Upravi smatraju kako se "Vjesnik" održao zahvaljujući posebnu identitetu, promičući opće, ali i nacionalno.

"U budućnosti želi biti moderan europski dnevnik s izrazitim hrvatskim identitetom", izjavio je Maletić, pojasnivši kako se list kani otvarati prema europskom, ali čuvajući hrvatsko.

Pilot-projekt lista bit će besplatno razaslan i na 150.000 adresa u Hrvatskoj, za koje se smatra da su potencijalni čitatelji. Oni će ogledni primjerak lista dobiti u ponedjeljak i utorak.

Uredništvo i Uprava nadaju se da će čitatelji prihvatiti novi "Vjesnik", jer istraživanja potvrđuju da usprkos svim dosadašnjim opterećenjima list živi u svijesti prosječne hrvatske obitelji kao novine kojima se vjeruje.

Uz novi "Vjesnik" potkraj ožujka pojavit će se na kioscima Hrvatska likovna enciklopedija, u osam svezaka po popularnoj cijeni. "Vjesnik" taj projekt radi skupa s Leksikografskim zavodom "Miroslava Krleže".

Osim toga, kako najavljuju, uz list će se ubrzo zatim plasirati i DVD serije, sadržaja slična konceptu lista.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙