FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S.Brod: predstavljen nov program psihosocijalne pomoći za stradalnike

SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2005. (Hina) - Novim programompsihosocijalne pomoći za stradalnike Domovinskoga rata predviđeno jeda županijski centri za psihosocijalnu pomoć postanu podružniceMinistarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti,istaknuto je danas na predstavljanju toga programa u Slavonskome Broduu prigodi 10. obljetnice provedbe toga programa u Brodsko-posavskojžupaniji.
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2005. (Hina) - Novim programom psihosocijalne pomoći za stradalnike Domovinskoga rata predviđeno je da županijski centri za psihosocijalnu pomoć postanu podružnice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, istaknuto je danas na predstavljanju toga programa u Slavonskome Brodu u prigodi 10. obljetnice provedbe toga programa u Brodsko-posavskoj županiji.

Ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je tom prigodom kako će posebno nastojati da u županijskim centrima rade stručnjaci koji mogu pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Želimo također da pomoć bude dostupna i danju i noću, tako da se svakomu u svakom trenutku može pomoći jer kriza ne pita za radno vrijeme, kazala je ministrica. Dodala je kako će se osobno zauzeti da se svaka riječ iz Nacionalnoga programa koji je usklađen i s novim Zakonom o hrvatskim braniteljima provede kako ne bi ostao samo popis dobrih želja.

O iskustvima i rezultatima desetgodišnjeg rada brodskog tima za psihosocijalnu pomoć, koji je prvi u Hrvatskoj počeo provoditi Vladin program pomoći stradalnicima, govorila je voditeljica Marija Bambir. Mnogo smo radili, ali smo isto tako od tih ljudi puno primili i naučili, te obogatili svoja iskustva, kazala je Bambir.

Odgovarajući na novinarski upit, potpredsjednica Vlade i ministrica Kosor obećala je kako će u okviru svojih ovlasti učiniti sve da pomogne obitelji hrvatskog vozača Ivana Pavčevića iz Komarnice, za kojeg se nagađa da je poginuo u Iraku.

Njegova supruga i 13-godišnja kći žive u vrlo skromnim uvjetima, a sada su ostali bez hranitelja, koji je inače hrvatski branitelj.

Tražit ću i moliti Ministarstvo vanjskih poslova da se zauzmu koliko najviše mogu da se što prije sazna sudbina Ivana Pavčevića, kazala je ministrica, koja je uzela i telefonski broj obitelji kako bi mogla saznati više pojedinosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙