FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: Film "Srce u bunaru" je "sirova propaganda"

PULA, 11. veljače 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić ocijenioje danas da je talijanski film "Srce u bunaru", koji govori oistarskim fojbama i partizanskim zločinima, "sirovi propagandniproizvod koji izokreće povijesne činjenice".
PULA, 11. veljače 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić ocijenio je danas da je talijanski film "Srce u bunaru", koji govori o istarskim fojbama i partizanskim zločinima, "sirovi propagandni proizvod koji izokreće povijesne činjenice".

"Predstojeći parlamentarni izbori u Italiji odražavaju se na Istru koja je postala unutarnjopolitičkom temom. Manipulacija Istrom u svrhu talijanskih izbora žalosna je", rekao je Jakovčić na konferenciji za novinare komentirajući taj film koji je nedavno prikazan na talijanskoj državnoj televiziji.

Dodao je da je Istra okrenuta budućnosti. "Gradimo Istru tolerancije, dvojezičnosti, multikulturalnosti i multietničnosti te nećemo dopustiti da nas se zavadi i vrati u povijest", poručio je Jakovčić.

Naglasio je da su partizanski pokret i oslobodilački rat "dio slavne istarske povijesti budući da se velik broj Istrana borio na antifašističkoj strani protiv genocidnog fašizma i nacizma, čime su dali doprinos slobodnoj i demokratskoj Europi".

Odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenoj zajedničkoj sjednici hrvatske i slovenske vlade koja bi se trebala održati u Rijeci, Jakovčić je kazao kako je riječ o odličnom potezu dviju vlada zbog "doprinosa dobrosusjedskim odnosima te smanjivanju visokih tenzija koje se znaju javiti u hrvatsko-slovenskim odnosima". Pozdravio je mogućnost da se ta sjednica održi u Rijeci premda on smatra da bi se mogla održati i u Istarskoj županiji "koja bi bila odličnim domaćinom, imajući u vidu kako se upravo u Savudrijskoj vali i uz hrvatsko-slovenski granični prijelaz Plovaniju znaju događati incidenti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙