FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska policijska misija u BIH ostvaruje napredak

WASHINGTON/NEW YORK,11. veljače(Hina) - Policijska misija Europskeunije u Bosni i Hrecegovini (EUPM) ostvarila je značajan napredakprema uspostavi bosanskohercegovačke policije međunarodne kvalitete,rečeno je u četvrtak u izvješću podnesenom Vijeću sigurnostiUjedinjenih naroda.
WASHINGTON/NEW YORK,11. veljače(Hina) - Policijska misija Europske unije u Bosni i Hrecegovini (EUPM) ostvarila je značajan napredak prema uspostavi bosanskohercegovačke policije međunarodne kvalitete, rečeno je u četvrtak u izvješću podnesenom Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

U izvješću o Europskoj policijskoj misiji u BiH, koja je naslijedila UN-ovu policijsku misiju, rečeno je da je ostvaren "mjerljiv i dojmljiv napredak" posebice u jačanju policijskih službi na razini države.

"Dok Policijska misija EU u BiH ulazi u posljednju godinu svog mandata dobro je pozicionirana da u partnerstvu s lokalnim vlastima dovrši svoju primarnu zadaću, a to je da iza sebe ostavi održive i učinkovite aranžmane za održavanje reda u Bosni i Hercegovini u skladu s najboljom europskom praksom", kaže izvješće.

EUPM nastoji stvoriti jedinstvenu i učinkovitu policijsku strukturu za cijelu BiH u skladu s uputama visokog predstavnika Paddyja Ashdowna nakon što Republika Srpska već godinama nije uhitila niti jednog optuženika za ratne zločine.

Među postignuća izvješće je ubrojalo i uspostavu državne istražne agencije koja je ključna za borbu protiv organiziranog kriminala u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙