FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: IZBORI U IRAKU SAMO DIO POLITIČKOG PROCESA

WASHINGTON/NEW YORK,27. siječnja(Hina) - Uz uvjete koji su daleko odidealnih i problem sigurnosti iračke izbore u nedjelju trebapromatrati kao samo jedan dio političkog procesa tranzicije Iraka,rekao je u srijedu visoki dužnosnik Ujedinjenih naroda.
WASHINGTON/NEW YORK,27. siječnja(Hina) - Uz uvjete koji su daleko od idealnih i problem sigurnosti iračke izbore u nedjelju treba promatrati kao samo jedan dio političkog procesa tranzicije Iraka, rekao je u srijedu visoki dužnosnik Ujedinjenih naroda.

Unatoč nasilju i prijetnjama bojkota "čvrsto se nadamo da će ovi izbori, na koje treba gledati kao na dio šireg i duljeg procesa tranizicije, pomoći u stabilizaciji Iraka, u interesu iračkog naroda", rekao je novinarima u New Yorku podtajnik UN-a za političke poslove Kieran Prendergast.

On je kazao kako UN smatra da je s tehničkog stajališta sve spremno za nedjeljne izbore za pripremu kojih je UN pružio tehničku i savjetodavnu pomoć.

Prendergast je osudio zastrašivanje i ubijanje birača, radnika u biračkim tijelima i kandidata koje provode pobunjenici nastojeći poremetiti izbore i pozvao Iračane da izađu na glasovanje za iračku narodnu skupštinu.

Čelni UN-ov izborni dužnosnik Carina Perelli kazala je kako bi voljela da američka vojska u Iraku obuzda svoj pretjerani entuzijazam u sudjelovanju na izborima koji bi trebali biti irački proces.

"Američka vojska je ekstremno, rekla bih pretjerano enuzijastična u nastojanju da pomogne ove izbore, a mi im govorimo da trebaju pokušati na najmanju mjeru svesti svoje sudjelovanje jer je ovo irački proces", rekla je Perelli, šef UN-ovog Odjela za pomoć izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙