FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Senat za osnutak Katoličkog bogoslovnog fakulteta

OSIJEK,9. veljače 2005.(Hina) - Senat osječkog Sveučilišta Josipa JurjaStrossmayera prihvatio je na današnjoj sjednici elaborat oopravdanosti osnutka Katoličkog bogoslovnog fakulteta na tomsveučilištu.
OSIJEK,9. veljače 2005.(Hina) - Senat osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prihvatio je na današnjoj sjednici elaborat o opravdanosti osnutka Katoličkog bogoslovnog fakulteta na tom sveučilištu.

Rektorica prof. dr. Gordana Kralik izvijestila je da se elaborat šalje na Nacionalno vijeće za visoku naobrazbu RH, nakon čega Ministarstvo znanosti daje dopusnicu za osnivanje fakulteta u sastavu osječkog sveučilišta. Također svoje mišljenje daje i Vatikan.

Đakovački i srijemski biskup msgr. dr. Marin Srakić prije godinu dana pismom namjere izvijestio je rektoricu Kralik o inicijativi da studij Teologije u Đakovu preraste u Katolički bogoslovni fakultet u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, "što smo mi rado prihvatili", rekla je rektorica Kralik.

Studij Teologije u Đakovu 1996. proslavio je 190 godina kontinuiranog rada.

Osnivanjem Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu u sastavu osječkog Sveučilišta osigurat će se nastavak tradicije visokog školstva, filozofsko-teološkog studija i izobrazbe budućih svećenika, diplomiranih teologa, vjeroučitelja i kateheta za potrebe Katoličke crkve. Također budući fakultet važan je za znanstvene, kulturne i socijalne institucije na području istočne Hrvatske, istaknula je rektorica Kralik.

Teologija u Đakovu i do sada, osim suradnje s osječkim sveučilštem i drugim značajnim znanstvenim institucijama u Hrvatskoj, ima iznimno vrijednu suradnju i kontakte sa sveučilištima u velikim europskim centrima, poput Rima, Beča, Innsbrucka, Graza i drugih, istaknuto je na sjednici sveučilišnog Senata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙