FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan i Putin razgovarali u Moskvi o plinu, EU-u i WTO-u

MOSKVA, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Posjet turskog premijeraRecepa Tayyipa Erdogana Rusiji u utorak bio je obilježen optimizmomkojeg je napose očitovao njegov domaćin, predsjednik Vladimir Putin, usvezi s naglim porastom bilateralne razmjene koja bi se najvišetrebala razviti na području plina.
MOSKVA, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Posjet turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana Rusiji u utorak bio je obilježen optimizmom kojeg je napose očitovao njegov domaćin, predsjednik Vladimir Putin, u svezi s naglim porastom bilateralne razmjene koja bi se najviše trebala razviti na području plina.

Dvojica državnika su se, kako prenose mediji, natjecala u objavi dobrih vijesti kojima je put bio pripravljen povijesnim posjetom predsjednika Putina Ankari početkom prosinca prošle godine: trgovinski rast koji bi u 2005. mogao dostići 15 milijarda dolara, a u 2007., drži Putin, 25 milijarda, porast izvoza ruskog plina i rusko sudjelovanje u njegovoj distribuciji u Turskoj, potpora Turske ulasku Rusije u Svjetsku trgovačku organizaciju (WTO) te potpora Moskve Annanovu planu za postizanje rješenja na Cipru.

Predsjednik Putin rekao je da je siguran kako će ulazak Turske u Europsku uniju biti koristan za Moskvu, pri čemu su Putin i Erdogan spomenuli suradnju na području naoružanja, ne ulazeći u potankosti.

Erdogan će u srijedu sudjelovati na rusko-turskom "poslovnom vijeću" kojemu će nazočiti poslovni ljudi iz obiju zemalja i ruski premijer Mihail Fradkov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙