FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: podatke o financiranju kampanje dostavilo 11 od 13 predsjedničkih kandidata

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP)priopćilo je danas da je 11 od 13 predsjedničkih kandidata dostavilopodatke o visini i izvoru utrošenih sredstava koja su koristili zaizbornu promidžbu.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je danas da je 11 od 13 predsjedničkih kandidata dostavilo podatke o visini i izvoru utrošenih sredstava koja su koristili za izbornu promidžbu.

Zakonski rok za predaju izvješća istekao je noćas u ponoć, a izvješće do tada nisu predali Miroslav Blažević i Mladen Kešer.

Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike Hrvatske ne propisuje sankcije za kandidate koji zakasne ili uopće ne predaju podatke.

DIP napominje da je i pismeno i kroz medije, podsjetio sve kandidate da ispune svoju zakonsku dužnost i izvješća o visini i izvorima sredstava utrošenih za izbornu promidžbu predaju u zakonom propisanom roku.

U priopćenju se navodi da će DIP u daljnjem roku od osam dana u "Narodnim novinama" i na Internet stranici www.izbori.hr te u sredstvima javnog priopćavanja objaviti cjelovito izvješće o visini i izvorima sredstava koja su kandidati za predsjednika RH koristili za financiranje izborne promidžbe.

U priopćenju se navodi da je Ljubo Ćesić izvješće predao 19. siječnja, Tomislav Petrak 24. siječnja, Anto Kovačević 25. siječnja, Jadranka Kosor 26. siječnja, Ivić Pašalić 26. siječnja, Miroslav Rajh 28. siječnja, dok su Doris Košta, Slaven Letica, Đurđa Adlešić, Boris Mikšić i Stjepan Mesić, izvješće predali jučer, zadnjeg dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙