FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "22 za budućnost Vukovara" u poljskom Lodzu

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Izložba "22 za budućnost Vukovara",donacija konstruktivističke i kinetičke umjetnosti koju je zavukovarski Gradski muzej prikupio talijanski umjetnik, teoretičar ikolekcionar Getulio Alviani, bit će predstavljena poljskoj javnosti10. veljače u muzeju Sztuki u Lodzu .
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Izložba "22 za budućnost Vukovara", donacija konstruktivističke i kinetičke umjetnosti koju je za vukovarski Gradski muzej prikupio talijanski umjetnik, teoretičar i kolekcionar Getulio Alviani, bit će predstavljena poljskoj javnosti 10. veljače u muzeju Sztuki u Lodzu .

Muzej Sztuka u Lodzu sadrži jednu od najpoznatijih i najvrjednijih međunarodnih kolekcija moderne umjetnosti u svijetu, oko 10 tisuća predmeta, više od 2300 slika te zanimljivu kolekciju rukotvorina.

Donacija talijanskog umjetnika Alviania sastoji se od 169 radova 22 umjetnika, koji su Zagrebu predstavljeni na izložbi 2002.

O tim se izlošcima brine zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) sve do izgradnje odgovarajućeg prostora u Vukovaru.

Izložbu u Lodzu, koja će biti otvorena do 10. travnja, organizirao je MSU u suradnji sa Muzejom Sztuki, a finacijski ju podupire Ministarstvo kulture Hrvatske.

Na otvorenju izložbe u Lodzu bit će ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić i Getulio Alviani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙