FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dimitrije s izložbom "Hommage a Dali" u Barceloni

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Izložba "Hommage a Dalí" DimitrijaPopovića, što je prošle godine o stotoj obljetnici rođenja SalvadoraDalíja bila prvi put postavljena u zagrebačkoj Galeriji "Mala", otvarase 3. veljače u barcelonskom Muzeju "Diocesa", izvijestio je danasorganizator izložbe zagrebačka galerija Klovićevi dvori.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Izložba "Hommage a Dalí" Dimitrija Popovića, što je prošle godine o stotoj obljetnici rođenja Salvadora Dalíja bila prvi put postavljena u zagrebačkoj Galeriji "Mala", otvara se 3. veljače u barcelonskom Muzeju "Diocesa", izvijestio je danas organizator izložbe zagrebačka galerija Klovićevi dvori.

U međuvremenu izložba je bila predstavljena u Bariju, Trstu i Padovi gdje je na 15. smotri "Arte Padova" za nju Dimitrije Popović dobio Nagradu "Francesca Petrarke".

Prezentacija izložbe u Barceloni, koju financira hrvatsko Ministarstvo kulture, ostvarena je u suradnji s Hrvatskim veleposlanstvom u Španjolskoj, Hrvatskim konzulatom u Barceloni, Dijecezanskim muzejom te uz pomoć Euromediteranskoga instituta u Barceloni, koji je zainteresiran za kulturnu i druge vrste suradnje između Katalonije i Hrvatske.

Sva izložena djela (crteži, kolaž-asamblaži i objekti) nastala su u obljetničkoj Dalíjevoj godini u kojoj je Popović, i sam nadrealističkoga umjetničkoga nagnuća, želio odati osebujnu počast "kralju nadrealizma" Salvadoru Dalíju.

Dijecezanski muzej u Barceloni ugledni je izložbeni prostor u kojem se osim izložaba crkvene umjetnosti, kakva je bila "Sakralna umjetnost Španjolske", priređuju i one kojima se prikazuju dijelovi stvaralaštva velikih umjetnika, ali i pojedinih umjetničkih smjerova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙