FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba kipara Anđelka Odaka

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Akademski kipar Anđelko Odak ugaleriji "Ulrich" u Zagrebu 2. veljače izlaže 21 skulpturu i 30reljefa u kamenu i terakoti, nastalih prošle godine, najavljeno je udanas Galeriji.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Akademski kipar Anđelko Odak u galeriji "Ulrich" u Zagrebu 2. veljače izlaže 21 skulpturu i 30 reljefa u kamenu i terakoti, nastalih prošle godine, najavljeno je u danas Galeriji.

Reljefi, skulpture i skulpturalne aglomeracije Anđelka Odaka, u koje ugrađuje nesvakidašnja značenjska mjesta obrata (mjesta inverzije), nastali su na tragu izvrsna razumijevanja materijala, piše u predgovoru kataloga likovna kritičarka Lilijana Domić.

Tom izložbom Odak nas upućuje na razmišljanje o prirodnoj i duhovnoj ekologiji, zapisala je Domić, istaknuvši kako Odak, osluškujući baštinu, oblikuje osebujan, snažan (post)moderni opus.

Anđelko Odak rođen je 1967. u Bračeviću u splitskoj Zagori. Godine 2001. diplomirao je kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a živi i radi u Zagrebu. Izlagao je na trima samostalnim i četirima skupnim izložbama u Hrvatskoj.

Izložba je otvorena do 19. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙