FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jug Hrvatske pod snijegom

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Snježno nevrijeme i dalje traje navećem dijelu Dubrovačko-neretvanske županije, a bijeli je pokrivačprekrio gotovo sve dijelove županije, osim grada Dubrovnika.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Snježno nevrijeme i dalje traje na većem dijelu Dubrovačko-neretvanske županije, a bijeli je pokrivač prekrio gotovo sve dijelove županije, osim grada Dubrovnika.

Tako je na nekim dijelovima Pelješca snježni pokrivač visok i 20 cm, kao i u dolini Neretve, gdje je snijeg pao i u Pločama, Opuzenu i Metkoviću. U tom je gradu više od 20 cm snijega, što ne pamte ni najstariji stanovnici toga mjesta.

Snijeg pada i u Župi Dubrovačkoj, Konavlima i u Dubrovačkom primorju, gdje njegova visina doseže preko 15 cm.

Snijeg stvara velike probleme u prometu, ali i u opskrbi. Pelješka cesta otvorena je samo za promet osobnih vozila, uz obavezno korištenje zimske opreme koja je obavezna i u dolini Neretve.

Prema informacijama iz dubrovačkog Autobusnog kolodvora, autobusne veze Dubrovnika s unutrašnjosti zemlje i s inozemstvom u prekidu su. Pomorski i zračni promet odvija se prema rasporedu, pa su tako svi brodovi jutros isplovili prema Elafitskim otocima i Mljetu, a bez poteškoća je poletio i zrakoplov za Zagreb.

Zbog najave nadolazećeg vala hladnoće poljoprivredni stručnjaci strahuju od smrzavanja poljoprivrednih proizvoda koji ne podnose temperature ispod ništice, posebice mandarina.

Nakon jučerašnjeg nevremena i snijega u Makarskoj i na cijeloj rivijeri, jutros je u Makarskoj velika plima. More je neuobičajeno visoko, šezdesetak centimetara do ruba gradske rive, a barometar sasvim nisko što je suprotno uobičajenoj prirodnoj pojavi, doznaje se od lučkog kapetana Josipa Kalajića.

Autobusni promet u odlasku i dolasku u Makarsku odvija se redovito.

Na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Svetom Juri snijeg je visok od 50 do 70 centimetara, a u nanosima i do dva metra. Snijega ima i na nižem, primorskom dijelu te planine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙