FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znanstvenici: Kava je zdrava

MILANO, 7. veljače 2005. (Hina/DPA) - Kava je zdrava i može pomoći uzaštiti jetre od određenih patoloških promjena, ustvrdili suznanstvenici iz zemlje espressa pobijajući dosadašnje uvriježenomišljenje da kava šteti.
MILANO, 7. veljače 2005. (Hina/DPA) - Kava je zdrava i može pomoći u zaštiti jetre od određenih patoloških promjena, ustvrdili su znanstvenici iz zemlje espressa pobijajući dosadašnje uvriježeno mišljenje da kava šteti.

Talijanski znanstvenici koji su sudjelovali na nedavno održanom sastanku u Milanu također su rekli da nekoliko šalica kave dnevno može smanjiti mogućnost pojave nekih vrsta tumora. Trudnice također nemaju razloga za zabrinutost jer nije otkrivena veza između ispijanja kave i slabog razvoja fetus ili prijevremenog rođenja, tvrde znanstvenici.

"Zabrinutost zbog negativnih učinaka kave sada je uklonjena", izjavio je talijanski znanstvenik Amleto D'Amicis iz istraživačkog Instituta specijaliziranog za hranu i prehranu (INRAN). Prema njegovim riječima, kava je bogata antioksidativnim svojstvima i djeluje kao blagi stimulans. Čak može pomoći pri mršavljenju.

Petogodišnja studija o učincima kave kod trudnica, u koju je bilo uključeno oko budućih 3.000 majki, također je pokazala da umjereno uzimanje kave nema negativne učinke na razvoj fetusa.

Stručnjaci koji su nazočili sastanku "kava i zdravlje" u Milanu rekli su međutim da se dnevno ne bi trebalo popiti više od pet šalica espressa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙