FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Reći nekome da ima "ptičji mozak" mogao bi biti prije kompliment nego uvreda, pokazalo je novo znanstveno istraživanje. Međunarodna skupina znanstvenika utvrdila je da ptice pjevice mogu naučiti do 2000 melodija a da golubovi mogu zapamtiti 725 vizualnih matrica, izvijestio je u utorak londonski dnevnik The Guardian. No ono što najviše začuđuje je otkriće znanstvenika da golubovi mogu razlikovati Picassa od Moneta. Nakon što su im pokazana djela ta dva slikara uz odgovarajuću nagradu u hrani, golubovi su bez odstupanja kljucali pravo tipkalo razlikujuću različite slikarske stilove, odnosno kubizam i impresionizam.

SAINT LOUIS - Amerikanci koji kasno idu leći odsad mogu spojiti laka alkoholna pića s kavom, jer se na tržištu pojavilo pivo s kofeinom najvećeg američkog proizvođača piva Anheuser-Buscha. Novo pivo pod nazivom B-E sadrži 54 miligrama kofeina, ili oko polovice količine kofeina u šalici kave. Pivo se proizvodi s okusom guarane, bobičastog voća iz Amazonije, ginsenga, trešnje, duda i maline. Pivo je namijenjeno mladeži koja voli nove okuse i "ima širok izbor na sadašnjem tržištu", ističe Dawn Roepke zadužen za nove marke. Rezultati istraživanja u klubovima i barovima, gdje se preporučuje B-E frape kao koktel, bili su vrlo uspješni.

NEW DELHI - Indijac koji je prigovarao zbog pušenja u kupeu ozbiljno je naljutio svoje suputnike pa su ga izbacili iz jurećeg vlaka, objavila je u utorak televizija New Delhi. Samaresh Panda (24) putovao je vlakom iz Delhija u svoj rodni grad Bhubaneshwar, na istoku Indije. Kada je trojici svojih susjeda u kupeu počeo prigovarati zbog pušenja, oni su se naljutili i gurnuli ga iz vlaka. Panda je zadobio ozbiljne ozljede kuka, a preživio je samo zato jer vlak nije bio u punoj brzini. Inače, u indijskim je vlakovima na snazi potpuna zabrana pušenja i točenja alkohola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙