FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija se oprašta od premijera Zuraba Žvanije

TBILISI, 6. veljače 2005. (Hina/AFP) - Gruzija je u nedjelju, unazočnosti brojnih stranih dužnosnika, odala posljednju počastpremijeru Zurabu Žvaniji koji je u četvrtak pronađen mrtav u stanu uTbilisiju, navodno otrovan ugljičnim monoksidom.
TBILISI, 6. veljače 2005. (Hina/AFP) - Gruzija je u nedjelju, u nazočnosti brojnih stranih dužnosnika, odala posljednju počast premijeru Zurabu Žvaniji koji je u četvrtak pronađen mrtav u stanu u Tbilisiju, navodno otrovan ugljičnim monoksidom.

Misa zadušnica, koju je služio poglavar gruzijske pravoslavne crkve Ilija II., održana je u katedrali sv. Trojstva u Tbilisiju, u koju je gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili stigao sredinom dana. Lijes pokojnika, izložen otvoren u katedrali prema pravoslavnoj tradiciji, tada je zatvoren i prekriven gruzijskom zastavom.

Među brojnim stranim dužnosnicima koji su stigli na pogreb, ističu se predsjednik Svjetske banke James Wolfenshon, američki senator Richard Lugar i francuski državni tajnik za vanjske poslovne Renaud Muselier, dok je Rusiju predstavljao ministar prometa Igor Levitin, koji je sa Žvanijom supredsjedao međuvladinom komisijom za gospodarsku suradnju između dviju zemalja.

Zurab Žvanija bit će pokopan u nedjelju u Panteonu u Tbilisiju, pored ostalih povijesnih gruzijskih ličnosti.

Gruzijski predsjednik proglasio je subotu i nedjelju danom žalosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙