FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzijski premijer pronađen mrtav, sumnja se u trovanje plinom

TBILISI, 3. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer ZurabŽvania pronađen je u četvrtak ujutro mrtav i sumnja se da je umro odtrovanja plinom, objavio je gruzijski ministar unutarnjih poslova.
TBILISI, 3. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer Zurab Žvania pronađen je u četvrtak ujutro mrtav i sumnja se da je umro od trovanja plinom, objavio je gruzijski ministar unutarnjih poslova.

"Budući da se dugo nije javljao na telefon, njegov je tjelohranitelj provalio u stan kroz prozor... i pronašao njegovo tijelo. Možemo reći da je ovo slučaj trovanja plinom", rekao je za gruzijsku televiziju ministar Vano Merabišvili.

Žvania je pronađen mrtav u 4.30 ujutro, rekao je, dodajući da nema indicija da bi mogla biti riječ o ubojstvu.

Ruska agencija Interfax objavila je da je Žvanijino tijelo pronađeno u stanu njegova prijatelja Raula Jusupova, zamjenika guvernera jedne gruzijske regije, koji je također umro.

Gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili Žvaniu (41) je imenovao premijerom početkom 2004. godine.

Žvania je godinama bio suradnik bivšeg gruzijskog predsjednika Eduarda Ševardnadzea, no potom je prešao na Sakašvilijevu stranu i bio je jedna od ključnih osoba u njegovu dolasku na vlast.

Postojale su glasine o nesuglasicama između Žvanije i Sakašvilija, no oni to javno nisu potvrdili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙