FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tbilissi osuđuje rusko upletanje u separatističku regiju Abhazije

TBILISSI, 13. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Gruzija je pozvalameđunarodnu zajednicu da zabilježi "upletanje" Rusije u njezineunutarnje poslove, nakon intervencije ruskih dužnosnika gruzijskomseparatističkom području Abhaziji na predsjedničkim izborima odsrijede.
TBILISSI, 13. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Gruzija je pozvala međunarodnu zajednicu da zabilježi "upletanje" Rusije u njezine unutarnje poslove, nakon intervencije ruskih dužnosnika gruzijskom separatističkom području Abhaziji na predsjedničkim izborima od srijede.

Tbilissi se "obraća međunarodnoj zajednici da zabilježi pokušaje ruske strane da prekrši suvereno pravo Gruzije upletanjem u unutarnje poslove zemlje", priopćilo je gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Ruski parlamentarni dužnosnici došli su u Abhaziju ovog tjedna, "bez gruzijskih viza i bez dogovora s gruzijskim vlastima, prelazeći ilegalno granicu", i miješali se u izborni postupak "u cilju podržavanja separatističkog režima, s izravnim apelima za priznavanjem nezavisnosti Abhazije", dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙