FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SINGAPORE - Prema istraživanju svaka peta singapurska žena skriva imovinu u tajnosti od supruga da rastrošni bračni drug ne pretjera i ode 'u crveno' ili je napusti. Žene novac najradije stavljaju na bankovne račune ili ulažu u police osiguranja, dionice ili vlasništvo, pokazuje istraživanje u devet zemalja tvrtke Synovate sa sjedištem u Londonu. U Japanu to je još izraženije, 38 posto supruga taji muževima svoje imovinsko stanje. Trideset i dva posto Saudijki slijede isti primjer, kao i 21 posto Kineskinja. No žene u Francuskoj, Sjedinjenim Državama, Brazilu, Rumunjskoj i Britaniji su otvorenije i novce skriva tek manji postotak, od 7,2 u Francuskoj do 16,8 u Velikoj Britaniji. Najčešće su to žene između 25 i 35 godina, zaposlene na puno radno vrijeme i sposobne za samoizdržavanje.

LONDON - Alkohol kao uzrok smrti i invaliditeta opasan je poput cigareta i visokog krvnog pritiska, tvrdi za Reuters profesor Robin Room sa sveučilišta u Stockhomu. Alkohol je zastupljen sa 4 posto kao uzrok smrti u svijetu, skoro jednako kao cigarete (4,1 posto) i visoki krvni pritisak (4,4 posto). Alkoholizam drži bitnim zdravstvenim problemom u svijetu, kako u razvijenim tako i u nerazvijenim zemljama. Room je s timom kolega u časopisu Lancet objavio da alkoholizam ne izaziva teškoće samo ovisnicima o alkoholu već i njihovim bližnjima, povećavajući rizik od nasilja i ozljeda. I dok je broj smrti zbog pušenja veći kod starije populacije, alkohol pogađa i mlađe uzraste, a Room kao mjeru predlaže povećavanje cijena alkoholnih pića. Drugo istraživanje u Britaniji pokazuje da bi se povećanjem cijena pića smanjila ovisnost od alkohola za 28,8 posto muškaraca i 37,4 posto žena.

DUBLIN - Ulaznice za dva koncerta grupe U2 u Dublinu rasprodane su u petak za nekoliko desetaka minuta, čime su irski rokeri oborili vlastiti rekord u brzoj prodaji ulaznica u svojoj domovini, javljaju agencije. Oko 150.000 ulaznica za dva dublinska stadionska koncerta 24. i 25. lipnja, u sklopu ovogodišnje svjetske turneje U2-a, rasprodane su putem interneta za jedva 50 minuta. Cijena karata bila je od 450 do 600 kuna. Justin Green, glasnogovornik promotora koncerata, izjavio da je to do sada neviđeno u Irskoj i "da su mogli prodati milijun ulaznica". U2 su posljednji puta svirali u Irskoj 2001. godine i tada su postavili stari rekord u prodaji ulaznica od 140 minuta za rasprodana dva koncerta. Turneja "Vertigo" počinje 28. ožujka u američkom San Diegu te u Europu dolazi u lipnju, a najbliže Hrvatskoj U2 će svirati u Beču 2. srpnja, no prema informacijama s interneta ulaznice za taj koncert već su razgrabljene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙