FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čehok: Vlada se više želi svidjeti Europi nego građanima

ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok danasje ocijenio da se Vlada Ive Sanadera "više želi svidjeti Europi negosvojim građanima" te da "nije ispunila predizborna obećanja o brzompokretanju Hrvatske".
ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok danas je ocijenio da se Vlada Ive Sanadera "više želi svidjeti Europi nego svojim građanima" te da "nije ispunila predizborna obećanja o brzom pokretanju Hrvatske".

"Vlada nije pokrenula industrijsku proizvodnju ili smanjila nezaposlenost, a Europska unija postala je 'mantra' kojom se želi očarati građane", kazao je Čehok, otvarajući sjednicu Velikog vijeća svoje stranke.

Ustvrdio je da HSLS-u nije bitno hoće li Hrvatska u Europsku uniju ući 2007. ili 2009., već hoće li u tu integraciju pristupiti kao snažna država i socijalno razvijeno društvo.

"U EU trebamo ući s barem 80 posto predratne industrijske proizvodnje, umjesto sa sadašnjih 60 posto", kazao je Čehok.

Unatoč dobrim makroekonomskim pokazateljima, nema nikakvih pomaka u poboljšanju životnog standarda, zaposleno je samo 54 posto radno sposobnog stanovništva, a država je opterećena velikom brojem siromašnih i vanjskim dugom, smatra Čehok.

Tzv. europsku koaliciju HDZ-a i SDP-a Čehok je nazvao neprincipijelnom. "Kao stranka koja je prva zastupala europske integracije imamo pravo reći da je riječ o neprincipijelnoj koaliciji".

Ocjenjujući rad članova svoje stranke u ministarstvima Čehok je kazao da su oni ispunili svoj liberalni program. Ustvrdio je i da bi se bez njih u državi pokrenulo još manje stvari nego sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙