FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

JEZERANE - Snijeg i hladnoća i danas uzrokuju velike teškoće u cestovnom prometu kroz Liku, a najteže je preko prijevoja Kapele gdje ne prestaje padati snijeg, a i bura mjestimice stvara snježne zapuhe koji dodatno otežavaju promet. Preko Kapele promet je, kao i na gotovo svim ostalim državnim cestama kroz Liku, zabranjen kamionima s prikolicama i tegljačima. Osobna vozila i vozila do 7,5 tona nosivosti prometuju, ali uz obveznu zimsku opremu. Vozi se usporeno u kraćim kolonama. Zbog visokih snježnih nanosa još su za promet zatvorene ceste Gospić - Karlobag i Donji Lapac - Bjelopolje, a zbog olujne bure u Primorju u prekidu je trajektna pruga kopno - Žigljen na otoku Pagu.

ZAGREB - Predsjednik Uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić potpisao je danas sa Sindikatom trgovine i Sindikatom zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji Hrvatske Izmjene i dopune kolektivnog ugovora koji će vrijediti za 17.500 tisuća zaposlenih u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Agrokora. Izmjenama kolektivnog ugovora zaposlenima se više neće u dane godišnjeg odmora računati subote, a povećavaju se i iznosi jubilarnih nagrada. Radnici s navršenih 30 i 35 godina neprekidnog rada dobit će tako najmanje jednu prosječnu plaću u gospodarstvu u prethodnom mjesecu uvećanu za 15 posto, dok će jubilarna nagrada za 40 godina neprekidnog rada iznositi najmanje dvije prosječne plaće u u gospodarstvu u prethodnom mjesecu. Izmjenama kolektivnog ugovora poslodavac se obvezao da će djeci smrtno stradalih radnika na radnom mjestu isplaćivati novčanu pomoć mjesečno u iznosu od 1500 kuna do završetka redovnog srednjoškolskog obrazovanja.

ZAGREB - Slovenski Vrhovni sud ukinuo je kao nezakonite odluke nižih slovenskih sudova po kojima bi umaška hotelska tvrtka Istraturist bila dužna platiti Novoj Ljubljanskoj banci 31 milijun tadašnjih njemačkih maraka glavnog duga, uvećano za zatezne kamate, objavili su danas iz Zagrebačke banke i Istraturista. Ta će odluka, stoji u priopćenju, imati značajan utjecaj na konačni ishod toga dugogodišnjeg spora, koji se i dalje nastavlja na nižim slovenskim, ali i hrvatskim sudovima, u sasvim drugačijim pravnim okolnostima nego su bili kada je spor pokrenut. Riječ je o 31 milijuna njemačkih maraka tzv. stare devizne štednje, koju su hrvatski građani 1992., nakon što je Ljubljanska banka uskratila isplatu, prenijeli na Zagrebačku banku.

SPLIT - Predsjednici HSLS-a i LS-a Ivan Čehok i Zlatko Benašić rekli su danas novinarima u Splitu da je moguć zajednički nastup HSLS-a i LS-a na predstojećim lokalnim izborima. Čehok je, na pitanje novinara, istaknuo da njegova stranka svim ograncima daje autonomiju o odlučivanju s kim će koalirati. "Preporučit ćemo koaliranje s LS-om, a tamo gdje to nije moguće da surađuju poslijeizborno", kazao je Čehok. Predsjednik LS-a Zlatko Benašić rekao je kako i današnje druženje u Splitu pokazuje da se LS i HSLS zbližavaju. Dometnuo je da u središnjicama tih dviju stranaka postoji dobra volja za suradnjom te su preporučili da se ogranci povezuju tamo gdje za to ima dobre volje, a takva volja postoji u Istri, Koprivnici, Ivanić Gradu. Ocijenio je da spajanje LS-a i HSLS-a u Splitu nije realno.

ZAGREB - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt na današnjoj konferenciji za novinare istaknula je da ta stranka traži raščišćavanje korupcijskih afera u Zagrebu i odgovornost odgovornih. Također, traži reviziju poslovanja Gradskog poglavarstva te drži da je Zagrebu potreban gradski antikorupcijski program. Škare Ožbolt smatra da su se u javnosti uzroci stalnih sukoba SDP-a i HNS-a, partnera vladajuće koalicije u Zagrebu, očitovali kao najočigledniji primjer djelovanja korupcije i spuštanja razine morala u političkom odlučivanju. Ocijenila je da se na primjeru bivšeg člana Poglavarstva HNS-ovca Srećka Ferenčaka, pokazalo da nema političke volje i odlučnosti za suzbijanje korupcije i malverzacija.

ZAGREB - Glavni policijski inspektor u Odjelu za nezakonite migracije MUP-a Damir Hrlić otputovat će sutra na šest mjeseci u misiju Ujedinjenih naroda (UN) u Istočni Timor kao prvi hrvatski policajac koji sudjeluje u nekoj od misija UN-a. Njegov zadatak u Istočnom Timoru, državi koja je stekla neovisnost 2002., bit će da u suradnji s kolegama iz raznih zemalja obučava i savjetuje u ustroju lokalne policije, izjavio je danas pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Filip Dragović.

ZAGREB - Za iznudu nad 43-godišnjakom zagrebačka policija osumnjičila je troje tzv. kamatara koji su žrtvi posuđivali novac, a potom ju prisiljavali da im vrati višestruko veće iznose koji su kroz sedam godina ukupno dosegnuli 600 tisuća kuna. Policija je za iznudu osumnjičila supružnike, u dobi od 43 i 41 godine, te njihovog 50-godišnjeg poznanika koji im je pomogao u prijetnjama dužniku. Prvoosumnjičeni 43-godišnjak jedini nije uhićen jer je invalid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙