FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija pregovara s Karadžićevom obitelji o njegovoj predaji

BANJA LUKA, 4. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslovaRepublike Srpske (RS) pregovara s obitelji haškoga optuženika RadovanaKaradžića o njegovoj mogućoj dragovoljnoj predaji, izjavio je u petaknovinarima u Banjoj Luci ministar unutarnjih poslova RS DarkoMatijašević.
BANJA LUKA, 4. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) pregovara s obitelji haškoga optuženika Radovana Karadžića o njegovoj mogućoj dragovoljnoj predaji, izjavio je u petak novinarima u Banjoj Luci ministar unutarnjih poslova RS Darko Matijašević.

"Mi s obitelji Radovana Karadžića imamo redovite kontakte. Držimo da je takav način komunikacije imperativ imajući u vidu naše zakonske obveze i našu namjeru da koristimo instituciju dragovoljne predaje Haškom tribunalu", kazao je ministar Matijašević i zamolio za razumijevanje što "nije u mogućnosti u javnost iznositi stanovite operativne podatke" o tome dokle se stiglo u ovim pregovorima.

Matijašević je također kazao da MUP RS s ovim aktivnostima neće prestati sve dok suradnja s Haškim tribunalom ne bude u potpunosti ostvarena, dakle dok "ne isporučimo odnosno ne osiguramo dragovoljnu predaju optuženih", uključujući Radovana Karažića i Ratka Mladića.

Matijašević je naglasio da se prednost daje dragovoljnoj predaji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙