FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijansko-hrvatski projekt vrijedan 120 milijuna eura

RIM, 3. veljače 2005. (Hina/AR) - U Bologni je u četvrtakpredstavljen projekt ulaganja u poljoprivredu u općini Lovas uVukovarsko-srijemskoj županiji koji predviđa podizanje voćnjaka natisuću hektara, vinograda također na tisuću hektara te uzgoj tisućugrla stoke, u ukupnoj vrijednosti od 120 milijuna eura.
RIM, 3. veljače 2005. (Hina/AR) - U Bologni je u četvrtak predstavljen projekt ulaganja u poljoprivredu u općini Lovas u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji predviđa podizanje voćnjaka na tisuću hektara, vinograda također na tisuću hektara te uzgoj tisuću grla stoke, u ukupnoj vrijednosti od 120 milijuna eura.

Predstavljanju projekta nazvanog "3X1000" nazočili su ministar poljoprivrede Petar Čobanković i podtajnik talijanskog Ministarstva poljoprivrede Teresio Delfino. Hrvatske i talijanske tvrtke osnovale su zajedničko poduzeće Agro-Lovas, koje će biti nositelj ostvarenja tog dugoročnog projekta koji bi trebao trajati od 15 do 20 godina. U projekt su se uključili i gradovi Ilok i Vukovar, a tom se inicijativom želi pomoći ratom opustošenom području u razvitku gospodarstva i smanjenju broja nezaposlenih.

Čobanković je u prigodnom govoru istaknuo da je "bez ovakvih inicijativa nemoguć porast zaposlenosti, novi zamah nacionalnog gospodarstva i stvaranje konkurentnog gospodarskog sustava sposobnog za uklapanje u globalno tržišno natjecanje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙