FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci Izraelu predstavili plan razmještanja u Gazi

GAZA, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski dužnosnicipredstavili su Izraelu detaljan plan razmještaja sigurnosnih snaga uGazi radi sprječavanja napada na Izraelce, a militantna skupina Hamasu četvrtak je izložila svoje uvjete za prekid vatre.
GAZA, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski dužnosnici predstavili su Izraelu detaljan plan razmještaja sigurnosnih snaga u Gazi radi sprječavanja napada na Izraelce, a militantna skupina Hamas u četvrtak je izložila svoje uvjete za prekid vatre.

"Spremni smo razmjestiti svoje snage u bilo kojem trenutku i očekujemo odgovor Izraela na naš plan, odnosno suglasnost da zauzmemo određene položaje", izjavio je visoki palestinski izvor sigurnosti nakon sastanka visokog izraelskog vojnog izaslanstva s Palestincima u Gazi.

Novi znak suradnje mogao bi oživjeti nade u mir koje je potaknuo izbor Mahmuda Abasa za predsjednika Palestinske samouprave na platformi okončanja krvoprolića, ali ih je umanjilo nasilje na terenu, kojim su se militanti otvoreno suprotstavili njegovom zahtjevu da polože oružje.

Vođa militantne islamističke skupine Hamasa Mahmud al-Zahar kao uvjet za prekid vatre na molitvi je istaknuo kako Izrael mora prekinuti sve vojne aktivnosti u Gazi, napustiti nadzorne točke i osloboditi palestinske zatvorenike.

Izrael je rekao kako neće ulaziti u službeni prekid vatre s Hamasom ni drugim militantnim skupinama koje žele njegovo uništenje, ali će, u slučaju da napadi na Izraelce prestanu, odgovoriti na isti način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙