FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski vojnici ubili trogodišnjakinju u pojasu Gaze

GAZA, 26. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske vojne snage ubilesu u srijedu trogodišnju Palestinku, izvijestili su očevici iliječnici, čime je prekršen kratkotrajan prekid nasilja u regiji nakoje je pozvao novi palestinski predsjednik Mahmud Abas.
GAZA, 26. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske vojne snage ubile su u srijedu trogodišnju Palestinku, izvijestili su očevici i liječnici, čime je prekršen kratkotrajan prekid nasilja u regiji na koje je pozvao novi palestinski predsjednik Mahmud Abas.

Očevici su izjavili kako su vojnici, koji su smješteni u blizini židovskog naselja Tel Qatifa u središnjem dijelu pojasa Gaze, otvorili vatru na palestinski grad Deir al-Balah, te da je metak pogodio kuću u kojoj se nalazila trogodišnjakinja.

Izraelski vojni izvori tvrde da su vojnici otvorili vatru nakon palestinskog raketnog napada na izraelske ciljeve.

Mahmud Abas koji je nedavno izabran na mjesto predsjednika Palestinske samouprave, angažirao se na pokušaju prekida vatre u području pojasa Gaze i na Zapadnoj obali kako bi se omogućilo planirano izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze tijekom godine te kako bi se ponovno pokrenuo prekinuti mirovni proces.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙