FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Deutsche Banka uvećana za 87 posto

FRANKFURT, 3. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Najveća njemačka bankaDeutsche Bank u četvrtak je izvijestila o 87-postotnom rastu dobiti uprošloj godini, na ukupno 2,55 milijardi eura, što je njezina najvišarazina u posljednje četiri godine.
FRANKFURT, 3. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Najveća njemačka banka Deutsche Bank u četvrtak je izvijestila o 87-postotnom rastu dobiti u prošloj godini, na ukupno 2,55 milijardi eura, što je njezina najviša razina u posljednje četiri godine.

Pored objave poslovnih rezultata za 2004. Banka je objavila i planove daljnjeg smanjenja broja zaposlenih u sklopu kampanje smanjenja troškova poslovanja izvršnog direktora kompanije Josefa Ackermanna.

Banka je tako objavila da će ukinuti 5.200 radnih mjesta, odnosno nekih osam posto ukupne radne snage, kako bi ispunila cilj o snižavanju troškova za 1,1 milijardi eura godišnje. Dok će broj zaposlenih smanjiti za 6.400, Banka isto tako planira otvoriti 1.200 novih radnih mjesta u zemljama gdje su plaće niske.

Prihodi te treće najveće europske banke u prošloj su godini dosegnuli 21,9 milijardi eura, nakon u godini ranije zabilježenih 21,3 milijardi eura.

Banka je objavila i da će predložiti isplatu dividende u visini 1,7 eura po dionici prema 1,5 eura po dionici isplaćenih prošle godine. Prije najave novih otpuštanja Deutsche Bank je od sredine 2002. ukinula nekih 19.000 radnih mjesta u nastojanju snižavanja troškova i poboljšanja profitabilnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙