FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Henkel utrostručio dobit u 2004.

DUESSELDORF, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Njemački kemijski koncernHenkel objavio je u četvrtak da su prihodi od prodaje dijelaposlovanja lani pridonijeli znatnom povećanju zarade.
DUESSELDORF, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Njemački kemijski koncern Henkel objavio je u četvrtak da su prihodi od prodaje dijela poslovanja lani pridonijeli znatnom povećanju zarade.

Kompanija je objavila da je u 2004. ostvarila čistu dobit od 1,74 milijardi eura u odnosu na 530 milijuna eura ostvarenih godinu dana ranije. Zarada prije oporezivanja snažno je porasla na 1,92 milijarde eura u odnosu na 710 milijuna eura u prošloj godini.

Pritom se u priopćenju kompanije ipak napominje da te brojke obuhvaćaju i 1,77 milijardi eura prihoda od prodaje Henkelova udjela u američkoj tvrtki Clorox. Prodaja u cijeloj godini porasla je 12,3 posto na 10,59 milijardi eura.

"Godina 2004. bila je vrlo dinamična i uspješna. Zato ćemo predložiti povećanje isplate dividendi", ističe predsjedatelj upravnog odbora Henkela Ulrich Lehner.

U tekućoj godini Henkel očekuje organski rast prodaje od tri do četiri posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙