FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gates i partneri pokrenuli projekt sigurnog Interneta u Njemačkoj

MUENCHEN, 31. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Osnivač Microsofta Bill Gatesi čelnici njemačke računalne industrije pokrenuli su u ponedjeljakprojekt zaštite korisnika računala od opasnosti koje im prijete naInternetu.
MUENCHEN, 31. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Osnivač Microsofta Bill Gates i čelnici njemačke računalne industrije pokrenuli su u ponedjeljak projekt zaštite korisnika računala od opasnosti koje im prijete na Internetu.

Prijetnje su sve brojnije a nijedna kompanija ne može sama zaštititi računalnu infrastrukturu, upozorio je Gates pri lansiranju projekta u Muenchenu.

"To ne može čak ni Microsoft", i to usprkos milijardama dolara koje ulaže u istraživanje i razvoj, naglasio je Gates, dodajući da je nužna pomoć vlada i ostalih kompanija. Predsjednik uprave Microsofta pritom je preporučio upotrebu pametnih kartica umjesto dosadašnjeg sustava lozinki.

Projekt "Germany, Secure in The Network", u kojem sudjeluju i poznate kompanije poput softverskog SAP-a i online-aukcijske tvrtke eBay, trebao bi obrazovati Nijemce kako bi postali svjesniji sigurnosnih prijetnji i kriminalnih obmana na internetu i ojačati njihovo povjerenje u ispravnu upotrebu nove tehnologije.

Članice saveza za sigurni Internet su i javne ustanove i središnja njemačka grupa za zaštitu djece. Nijemci su zabrinuti ponajprije zbog širenja virusa poput Sassera, Baglea i MyDooma ali i zbog nagle ekspanzije spama na njemačkom jeziku.

Njemački ministar gospodarstva Wolfgang Clement primijetio je da sigurnosni problemi u računalima stoje Njemačku više radnih dana nego štrajkovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙