FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Karnevalus"- novi suvenir Riječkog karnevala

RIJEKA,2. veljače 2005.(Hina) - Riječki karneval ove je godine obogaćenponudom novoga suvenira - karnevalskog novčića "karnevalusa" koji seod danas može kupiti na štandu riječke Turističke zajednice na Korzu usredištu grada.
RIJEKA,2. veljače 2005.(Hina) - Riječki karneval ove je godine obogaćen ponudom novoga suvenira - karnevalskog novčića "karnevalusa" koji se od danas može kupiti na štandu riječke Turističke zajednice na Korzu u središtu grada.

Autor i izrađivač "karnevalusa" je Josip Mušanović koji je "novu monetu" Riječkog karnevala izradio alatom ručne izrade. Alat za kovanje napravljen je na osnovi srednjovjekovnih kovačkih alata, s kućištem i pokretnim klipom u koji se udara batom.

Posjetitelji štanda sami mogu iskovati karnevalski novčić, iz aluminija ili mesinga.

Izrada karnevalskog novčića rezultat je autorove ideje da i maškare, koje za vrijeme karnevala preuzimaju vlast u Rijeci, trebaju imati svoje sredstvo plaćanja.

Mušanović je od Hrvatske narodne banke zatražio odobrenje da se za vrijeme većih karnevalskih događanja, kao što je međunarodna karnevalska povorka, topla pića i manje karnevalske potrepštine plaćaju karnevalusom, ali je taj zahtjev odbijen uz obrazloženje da za to nema zakonskih mogućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙