FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječja karnevalska povorka zbog bure održana u dvorani umjesto na Korzu

RIJEKA,29. siječnja 2005.(Hina) - Tradicionalna riječka Dječjakarnevalska povorka, u kojoj je sudjelovalo oko 4500 djece, održana jedanas prvi put u Dvorani mladosti na Trsatu umjesto na Korzu zbog jakebure i, za Rijeku, iznimno niske temperature zraka.
RIJEKA,29. siječnja 2005.(Hina) - Tradicionalna riječka Dječja karnevalska povorka, u kojoj je sudjelovalo oko 4500 djece, održana je danas prvi put u Dvorani mladosti na Trsatu umjesto na Korzu zbog jake bure i, za Rijeku, iznimno niske temperature zraka.

Organizatori su jučer odlučili premjestiti Dječju karnevalsku povorku jer je vremenska prognoza bila takva da ne bi bio poželjan boravak djece dulje vrijeme na otvorenom. Temperatura zraka sredinom dana bila je dva stupnja ispod ništice i puhala je jaka bura.

Povorka je ovoga puta bila organizirana tako da su djeca koja su čekala na nastup na pozornici bila u autobusima na parkiralištu ispred dvorane zbog njezina ograničenog kapaciteta. Djeca školske i predškolske dobi iz Rijeke i šire okolice te iz ostalih krajeva Hrvatske nastupila su u šezdesetak maskiranih skupina.

Kako su djeca na samom početku ispunila dvoranu, na tribinama je ostalo mjesta samo za njihove roditelje i pratnju, pa su mnogi Riječani koji redovito prate tu povorku ostali zakinuti.

Zbog nevremena, odgođen je za danas najavljeni maskirani reli Pariz - Bakar, koji se redovito održava u sklopu Riječkog karnevala.

U tom reliju, odgođenom za sljedeću subotu, očekuje se oko stotinu maskiranih vozila. Reli se održava između riječke gradske četvrti Pariza i Bakra, koji je udaljen desetak kilometara.

(hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙