FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Medicinski tehničar možda je odgovoran za smrt 29 pacijenata

KEMPTEN, 1. veljače 2005. (Hina/dpa) - Njemački istražitelji vjerujuda je medicinski tehničar, koji je priznao da je dao smrtonosneinjekcije šesnaestorici starijih pacijenata, odgovoran za smrt do 29osoba.
KEMPTEN, 1. veljače 2005. (Hina/dpa) - Njemački istražitelji vjeruju da je medicinski tehničar, koji je priznao da je dao smrtonosne injekcije šesnaestorici starijih pacijenata, odgovoran za smrt do 29 osoba.

Tužitelji u Kemptenu priopćili su u utorak da se vodi istraga protiv tog muškarca koji je osumnjičen za ubojstvo u šest slučajeva, ubojstvo bez predumišljaja u 22 slučaja i za jednu potpomognutu smrt.

Nove optužbe uslijedile su nakon ekshumacije 42 pacijenta koji su umrli u bolnici Sonthofen u Bavarskoj dok je na dužnosti bio navedeni medicinski tehničar.

Forenzičari su otkrili u posmrtnim ostacima 23 osobe moguće smrtonosnu mješavinu lijekova koji nisu bili prepisani pacijentima.

Policija istražuje je li 25-ogodišnji medicinski tehničar, naveden samo kao Stephan L., ubio do 80 pacijenata.

On je priznao da je ubio 16 starijih pacijenata smrtonosnim dozama sedativa i lijekova protiv bolova i rekao je da ih je želio "osloboditi" daljnje patnje.

Policiji je rekao da su ubojstva započela u ožujku 2003. i da su trajala do njegova uhićenja u srpnju prošlo godine. Stephan L. nalazi se u pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙