FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska isporučila bivšeg njemačkog doministra obrane

BERLIN, 20. siječnja 2005. (Hina) - Bivši državni tajnik u njemačkomministarstvu obrane i bivši član poslovodnog odbora Daimler ChrysleraLudwig-Holger Pfahls, kojeg njemačko sudstvo traži zbog pronevjere,korupcije i utaje poreza, isporučen je u četvrtak njemačkim vlastimanakon što je pola godine proveo u francuskom istražnom zatvoru.
BERLIN, 20. siječnja 2005. (Hina) - Bivši državni tajnik u njemačkom ministarstvu obrane i bivši član poslovodnog odbora Daimler Chryslera Ludwig-Holger Pfahls, kojeg njemačko sudstvo traži zbog pronevjere, korupcije i utaje poreza, isporučen je u četvrtak njemačkim vlastima nakon što je pola godine proveo u francuskom istražnom zatvoru.

Pfahls je u srpnju prošle godine, nakon petogodišnjeg bijega, uhićen u Parizu nakon čega su njemačke vlasti zatražile njegovo izručenje. Sud u Augsburgu Pfahlsa tereti da je početkom devedesetih zbog posredovanja u prodaji njemačkih oklopnih vozila Saudijskoj Arabiji, u vrijeme kada je zbog zaljevskog rata isporuka oružja u ovaj dio svijeta bila zabranjena, primio mito od 2 milijuna eura, koja isto tako nije prijavio poreznim organima.

Pfahls je, nakon podizanja optužnice i otkrivanja skandala u koje je upleten i sam vrh demokršćanske Unije CDU/CSU 1999., nestao te se, kako se procjenjuje, većinu vremena skrivao u jugoistočnoj Aziji i Francuskoj.

Njemačka ministrica pravosuđa Brigitte Zypries (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD) pozdravila je Pfahlsovo uhićenje te izrazila nadu da će njegovo svjedočenje baciti više svjetla na ulogu tadašnjeg političkog vrha u skandalu oko prodaje oružja. Proces bi trebao započeti početkom ožujka ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙