FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodno natjecanje "Etide i skale" od 17. do 20. veljače

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Jedanaesto međunarodno violinskonatjecanje "Etide i skale" održat će se od 17. do 20. veljače uZagrebu pod pokroviteljstvom Gradske skupštine.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Jedanaesto međunarodno violinsko natjecanje "Etide i skale" održat će se od 17. do 20. veljače u Zagrebu pod pokroviteljstvom Gradske skupštine.

Josip Vrbanec, ravnatelj zagrebačke Glazbene škole "Pavla Markovca", koja je organizator natjecanja, izjavio je kako su stigle 52 prijave iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Austrije, Italije, Madžarske, Rumunjske i Lihtenštajna.

Natjecatelji će biti razvrstani u četiri dobne skupine - devet godina i mlađi, 12 godina i mlađi, 15 godina i mlađi i 19 godina i mlađi.

Natjecanje, koje se svečano otvara 17. veljače u dvorani Hrvatskoga društva skladatelja, održavat će se u dvorani Češkoga narodnog doma, a podjela nagrada i koncert prvonagrađenih 20. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Natjecanje "Edite i skale" održava se svake godine izmjenično u disciplini glasovir, odnosno violina od 1994., kad je priređeno prvo natjecanje za učenike glasovira osnovnih glazbenih škola u Zagrebačkoj županiji pod nazivom "Etide i skale za ruke male".

(Hina) xmc mc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙