FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

SPLIT - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Leko (26), koji je prošloga tjedna dobio otkaz u španjolskoj Malagi, vratio se u svoj matični klub, splitski Hajduk. Leko, koji je iz Hajduka prešao u Malagu u ljeto 2001., će u proljetnom dijelu prvenstva nositi kapetansku vrpcu aktualnog prvaka Hrvatske.

HAMBURG - Njemački nogometni sudac Robert Hoyzer, koji se našao u središtu skandala oko namještanja utakmica, prema pisanju njemačkog lista "Bild", imenovao je još trojicu sudaca, jednog nogometnog dužnosnika, te devetoricu igrača nižerazrednih klubova, koji su također umiješani u namještanje utakmica. Hoyzer je imena svojih suučesnika otkrio berlinskim istražiteljima koji vode čitav slučaj.

"Uz trojicu Hoyzerovih kolega sudaca, u skandal je umiješano i devet nogometaša iz Paderborna, Cottbusa, Chemniza i Dynama Dresden, te jedan dužnosnik dresdenskog drugoligaša", piše Bild.

MILANO - Napadač bugarske nogometne reprezentacije Valerij Božinov (18) prešao je iz Leccea u Fiorentinu za 13 milijuna eura, a kao dio odštete za Božinova iz Fiorentine u Lecce je otišao čileanski veznjak Jaime Andres Valdes. Prelazak odličnog mladog Bugarina najbogatiji je transfer u Italiji ove sezone, te najveći u Europi u zimskom prijelaznom roku. Božinov je u dosadašnjem tijeku talijanskog prvenstva zabio 11 golova.

MARSEILLE - Francuski nogometni prvoligaš Marseille doveo je us voje redove japanskog reprezentativnog vezistu Kojija Nakatu (25). Nakata, dosadašnji igrač Kashima Antlersa, je s Marseilleom potpisao ugovor na godinu i pol dana.

ISTANBUL - Aktualni nogometni prvak Turske Fenerbahce u svoje je redove doveofrancuskog napadača Nicolasa Anelku (25), dosadašnjeg igrača Manchester Cityja. Anelka je s Fenerbahceom potpisao ugovor do lipnja 2008. godine. Financijski detalji ugovora nisu objavljeni, no vrijednost transfera se procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

MILANO - Najbolji europski nogometaš prošle godine, napadač Milana i reprezentacije Ukrajine Andrij Ševčenko zbog ozljede gležnja morat će pauzirati najmanje dva tjedna. Ševčenko je ozlijedio desni gležanj tijekom nedjeljne prvenstvene utakmice protiv Bologne (0-1), te neće moći nastupiti za Ukrajinu u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 9. veljače na gostovanju u Albaniji.

FRANKFURT - Njemački nogometni prvoligaš Borussia iz Dortmunda trenutačno je u vrlo teškoj situaciji, bori se za ostanak, a nalazi se i u velikim financijskim dugovima. No, pristojnost ih je ipak natjerala da odbiju ponudu lanca sex-shopova Beate Uhse koji im je ponudio sponzorstvo.

LONDON - Europski nogometni savez (UEFA) namjerava uvesti novi sustav kvalifikacija za Euro 2008. godine prema kojemu bi i trećeplasirane reprezentacije u skupinama zadržale priliku za odlazak na završnicu u Švicarskoj i Austriji. Na Izvršnom odboru UEFA-e je da prihvati ili odbaci prijedlog prema kojemu bi reprezentacije u kvalifikacijama bile podijeljene u sedam skupina. Izravni plasman na Euro izborili bi samo pobjednici skupina, dok bi drugoplasirane reprezentacije razigravale u dodatnim kvalifikacijama protiv trećeplasiranih za preostalih sedam mjesta. Prema tom prijedlogu u šest skupina bilo bi po sedam reprezentacija, dok bi u jednoj bilo njih čak osam. Odluka o sustavu kvalifikacija za Euro 2008. bit će donesena u srijedu.

Također, UEFA bi željela ograničiti broj naturaliziranih nogometaša po reprezentaciji, te ograničiti broj igrača koji se smiju koristiti u jednom kvalifikacijskom ciklusu na 25 po reprezentaciji. Ti prijedlozi bit će raspravljeni na godišnjem kongresu UEFA-e u travnju u Estoniji.

ZAGREB/SANTA CATERINA - Na prvom treningu spusta skijašica na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić ostvarila je 18. vrijeme. Za najbržom, Austrijankom Michaelom Dorfmeister, zaostala je 2 sekunde i 74 stotinke. Druga je bila Nijemica Hilde Gerg (+0,90), a na trećem mjestu je Talijanka Isolde Kostner (+1,01). Odlična je bila jučerašnja pobjednica super-G Šveđanka Anja Paerson, koja je imala peti rezultat na treningu (+1,52). Na dašanjem treningu spusta teško je pala jedna od favoritkinja za medalju Amerikanka Lindsey Kildow. Nakon pada trebalo joj je desetak minuta da ustane, ali iz američkog tabora poručuju da je prošla bez ozljede.

ZAGREB - Hrvatski plivački savez (HPS) odustao je od kandidature Zagreba za organizaciju Svjetskog prvenstva u plivanju i vaterpolu, koje bi se trebalo održati od 17. do 31. srpnja ove godine.

"Mi smo, istina, u sjedište Svjetske plivačke federacije (FINA) poslali kandidaturu Zagreba, ali smo nakon razgovora s čelnicima Fine i vodećim ljudima berlinske kandidature odlučili odustati. Podržat ćemo Berlin, a oni su nam obećali potporu prilikom kadidature Rijeke za organizaciju EP u plivanju 2008.", izjavio je danas za Hinu glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo.

Glavni tajnik ističe da je za Hrvatsku najvažnije da će Prvenstvo biti održano u Europi. FINA je u ponedjeljak priopćila kako su za organizaciju ovogodišnjeg SP-a u plivanju i vaterpolu stigle kandidature Atene, Berlina i Moskve. Tko će od ta tri grada dobiti domaćinstvo SP-a, FINA će odlučiti do 15. veljače. Ovogodišnje SP trebalo se održati u Montrealu, ali su Kanađani zbog financijskih teškoća bili prisiljeni otkazati domaćinstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙