FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

SCHLADMING - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu zauzima osmo mjesto. Kostelić je u prvoj vožnji ostvario vrijeme od 52.43 sekunde, što je za 1.32 sekunde sporije od najboljega Talijana Giorgija Rocce. Drugo mjesto zauzima Austrijanac Manfred Pranger sa 22 stotinke zaostatka, a treće njegov sunarodnjak Benjamin Raich sa 59 stotinki slabijim vremenom.

ZAGREB - Poslije duge i teške bolesti danas je u Zagrebu u 86. godini preminuo istaknuti hrvatski atletski trener Leo Lang, vjerojatno jedan od najuspješnijih atletskih trenera kojega smo ikada imali u Republici Hrvatskoj. Leo Lang rođen je 21. listopada 1919. u Zagrebu. Atletikom se počeo baviti 1939. kada kao dugoprugaš nastupa za HAŠK, a nakon rata radi kao trener u Akademičaru i kasnije u Dinamu. Bio je trener reprezentativaca bivše Jugoslavije i Hrvatske od Vere Nikolić i Joška Murata do Franje Škrinjara i mnogih drugih vrsnih trkača na srednje i duge pruge. Više godina obnašao je i dužnost izbornika Jugoslavenske atletske reprezentacije, a bio je i savjetnik brojnih kenijskih i etiopskih dugoprugaša i maratonaca od kojih su najpoznatiji olimpijski pobjednici iz Meksika 1968. etiopski maratonac Mamo Wolde i Kenijac Kipchoge Keino, koji se u utrci na 1500 metara okitio zlatnim olimpijskim odličjem.

Leo Lang bio je poliglot, u NK Dinamu u sezoni 1964./65. kod trenera Vlatka Konjovoda bio je kondicijski trener, a od 1973. do 1991. stalni je zaposlenik maksimirskog prvoligaša u kojemu obnaša dužnosti šefa marketinga, komercijalnog direktora i direktora kluba.

SFAX - Hrvatski reprezentatici prvi dio natjecanja smješteni su u Sfaxu u hotelu Syphax, a Sfax je sa 800.000 stanovnika drugi najveći grad u Tunisu i ujedno najveća tuniska luka. To je industrijski grad u kojem turizam nije previše razvijena grana. Hrvatski rukometaši još uvijek nisu prošetali gradom. Izuzev odlaska na treninge i utakmice cijelo su vrijeme smještni su hotelu.

"Od Tunisa sam vidio jedino more i to iz zrakoplova. Cijelo smo vrijeme u hotelu i dosađujemo se," kazao je vratar hrvatske reprezentacije Vlado Šola.

"Hrana je loša, da nema salate umro bi od gladi," dodao je Šola, inače vratar mađarskog Fotexa. Isto mišljenje dijele i ostali reprezentativci.

"Svi smo na dijeti. Klopa je užas," dodao je kapetan reprezentacije Slavko Goluža. Hotel u kojem su smješteni olimpijski pobjedici i svjetski prvaci pod budnim je okom osiguranja. Prije ulaska u predvorje mora se proći stroga kontrola, te proći kroz detektor za metal.

"Osiguranje je veliko, ali diskretno. No nigdje ne možemo otići bez njih," dodao je Šola. Jedini "bijeg" je uspio kada je nekoliko igrača otišlo u pizzeriju, kraj hotela, no osiguranje je odmah dotrčalo do njih.

"Ne smijemo otići iz hotela. Naši dani se sastoje od obroka, treninga i odlaska na utakmice," dodao je Goran Šprem.

LISABON - Aktualni europski nogometni prvak Porto u svoje je redove doveo brazilskog napadača Claudija Mejolara (23) znanog pod nadimkom "Pitbull" s kojim je potpisao ugovor na četiri i pol godine. Pitbull je prošle sezone za Gremio postigao 19 pogodaka u brazilskom prvenstvu, a Porto je za njega, prema pisanju portugalskih medija, platio odštetu od milijun eura.

STUTTGART - Njemački nogometni prvoligaš Stuttgart angažirao je 23-godišnjeg Brazilca Elsona Falcaoa da Silvu, dosadašnjeg veznjaka Palmeirasa. Eleson je sa Stuttgartom potpisao ugovor do ljeta 2009. godine.

NEWCASTLE - Napadač engleskog prvoligaša Newcastle Uniteda i velške nogometne reprezentacije Craig Bellamy (25) kažnjen je oduzimanjem dvotjedne plaće zbog javnog sukoba s managerom Graemeom Sounessom, odlučio je predsjednik kluba Freddy Shepherd.

"To je maksimalna kazna koju mu možemo odrediti. No, ovdje nije riječ o novcu, već o tome da netko misli kako je veći od kluba. Nitko, bio to predsjednik, manager ili igrač, nije veći od Newcastle Uniteda, pa makar se radilo i o multimilijuneru", izjavio je Shepherd. Prema lokalnom dnevniku Newcastle Evening Chronicleu Bellamy će izgubiti 80,000 funti.

BUKUREŠT - Iako su prije dva mjeseca odustali od zajedničke kandidature s Mađarskom za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2012., Rumunji su se ponovno zainteresirali za domaćinstvo EP-a. Ovaj puta Rumunjska ide samostalno u ovaj zahtjevni projekt.

"Savez je uputio pismo Uefi u kojem smo najavili našu kandidaturu za organizaciju EP 2012.", izjavio je danas zamjenik glavnog tajnika Rumunjskog nogometnog saveza Cristian Bivolaru .

Kad su Rumunji prije dva mjeseca odustali od zajedničke kandidature, istaknuli su da to čine zbog loše infrastrukture u zemlji. U međuvremenu Mađarska je novog partnera za zajedničku kandidaturu pronašla u Hrvatskoj. Za EP 2012. zainteresirani su još Grčka, Italija, Rusija, Češka, a zajedničku kandidaturu najavili su Poljska i Ukrajina. Rok za predaju kandidatura je 31. siječnja, a u studenome ove godine Uefa će objaviti koja su tri kandidata ušla u uži izbor. Domaćin EP 2012. bit će određen u prosincu 2006. godine.

TORINO - Ruski plesački par Tatjana Navka i Roman Kostomarov vodeći su nakon obaveznih plesova na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju koje se održava u Torinu. Navka i Kostomarov dobili su 44.19 bodova za svoju izvedbu, drugoplasirani Ukrajinci Jelena Grušina i Ruslan Gončarov imaju 40.39, a treći Bugari Albena Denkova i Maksim Staviski 40.08.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙