FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

SFAX - Hrvatska muška rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu u skupini C na Svjetskom prvenstvu što se održava u Tunisu. Nakon Argentine i Japana olimpijski pobjedici i svjetski prvaci pobijedili su Australiju 38:18 (24:7), no nažalost ozlijedio se Venio Losert i pitanje je hoće li se oporaviti do konca prvenstva.

Dvorana 7. studenoga. Gledatelja 1.000, Suci: Ammar i Fredj (Tunis)

HRVATSKA: Losert, Šola, Kaleb 3, Balić 3, Zrnić 11 (3), Lacković, Vori, Džomba, Jeftić 5, Goluža 1 (1), Šprem 7, Špoljarić 5, Metličić, Buntić 3

AUSTRALIJA: Latinović, Varkanitsas, Deane, McCormack 3, Abuhamed 2, Taylor 1, Hoppner 2, Schofield, Calver 5 (2), Bader 1, Jackson, Parmenter 1, van Bussel, Ramadani 3

ISKLJUČENJA: Hrvatska: 12 minuta, Australija: 12 minuta

SEDMERCI: Hrvatska: 4/5, Australija 1/5

Ono ćega se izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar najviše i pribojavao dogodilo se u dvoboju protiv Australije. Červar je strahovao od ozljeda u jednom od prva tri ogleda protiv Argentine, Japana i Australije. I upravo u dvoboju protiv najslabije reprezentacije u skupini, te uz Kanadu i najslabije momčadi na prvenstvu, ozlijedio se vratar Venio Losert. Jedinica hrvatske vrste ozlijedila je u petoj minuti stražnju ložu desne noge i pitanje je hoće li se oporaviti do konca prvenstva. Zbog toga će Červar u idućem dvoboju protiv Španjolske prijaviti Nikolu Blažička.

"Nažalost, ostali smo bez Venia. Teško je kazati na koliko, no nadam se kako će se što prije oporaviti," kazao je Červar.

Inače, utakmica protiv Autralaca bila je jednosmjerna ulica. Bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti hrvatski igrači. Rukometaši iz "Down under" držali su se do osme minute i rezultata 5:4. U nastavku poluvremena Australci su postigli tek tri, a primili 19 pogodaka. Na koncu je utakmica završila sa + 20 za naše rukometaše. Australce su od težeg poraza spasili vratari Latinović (6) i Varkanitsas (13) koji su ukupno sakupili 19 obrana.

"Ovo su bile tri pripremne utakmice u kojima je teško motivirati igrače. Za nas tek sada počinje turnir. Sve naše misli od sada su okrenute prema Španjolcima i Šveđanima," kazao je hrvatski izbornik.

Sutra je na rasporedu 4. kola, a Hrvatska igra protiv Španjolske.

SFAX - "Bojim se da je ozljeda stražnje lože teška. Čim sam osjetio bol znao sam da nije dobro," kazao je nakon ogleda s Australcima, vidno neraspoloženi Venio Losert. Vratar hrvatske vrste stradao je u šestoj minuti, kada je prilikom jedne obrane osjetio neugodnu bol.

"Načinio sam nagli pokret i strašno me zaboljelo. Definitivno propuštam utakmicu sa Španjolskom, a vidjet ćemo hoću li se oporaviti do kraja turnira," kazao je čuvar mreže španjolskog Portland San Antonia.

Da se radi o vrlo neugodnoj ozljedi potvrdio je i liječnik hrvatske vrste, Stanislav Peharec.

"Losertova ozljeda je vrlo opasana i nakon dodatnih pregleda utvrdit ćemo njezinu težinu," kazao je Peharec, te dodao:

"Venio nije bio dovoljno zagrijan, a u dvorani je bilo hladno, što su bili glavni razlozi što se ozlijedio. Losert je za vrijeme priprema imao problema s ozljedom mišića lijeve noge, a sade je u pitanju desna noga. Zbog te je ozljede propustio jedan dio priprema, čuvao nogu i tako opteretio drugu koja je sada stradala. Nakon magnetske rezonance utvrdit ćemo koliko će dugo pauzirati," zaključio je Peharec.

RIM - U prvoj utakmici četvrtfinala talijanskog nogometnog Kupa Roma je kao domaćin svladala Fiorentinu sa 1-0. Strijelac jedinog pogotka bio je Daniele De Rossi (40).

LONDON - Mladi Francuz Florent Sinama-Pongolle novo je ime na listi ozlijeđenih napadača engleskog nogometnog velikana Liverpoola. Sinama-Pongolleu popucali su ligamenti koljena samo tri minute nakon što je ušao u igru u uzvratnom dvoboju polufinala Liga kupa protiv Watforda u utorak.

MELBOURNE - Rezultati četvrtfinala teniskog grand slam turnira Australian Open:

TENISAČI -

Lleyton Hewitt (AUS/3) - David Nalbandian (ARG/9) 6-3, 6-2, 1-6, 3-6, 10-8

MOSKVA - Južnoafrički plivač Ryk Neethling (28) postavio je na natjecanju Svjetskog kupa u Moskvi novi svjetski rekord u disciplini 100 metara mješovito u malim bazenima. Neethling je tu dionicu isplivao za 52.01 sekundi.

TORINO - Francuski klizač Brian Joubert vodeći je nakon kratkog programa na Europskom prvenstvu u Torinu. Joubert je za svoj kratki program dobio 76.98 bodova, drugi je Rus Jevgenij Plušenko sa 75.33, a treći Švicarac Stephane Lambiel sa 69.97.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙