FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BELUPO: OPSKRBA LIJEKOVIMA VLASTITOM DISTRIBUCIJSKOM MREŽOM

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Iako farmaceutska tvrtka Belupo oddanas prestaje opskrbljivati veledrogerije lijekovima iz svojegasortimana, neće doći do nestašice lijekova na tržištu jer će Belupoopskrbu bolnica i ljekarni obavljati putem vlastite distribucijskemreže, izjavila je Hini glasnogovornica te tvrtke Snježana Foschio.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Iako farmaceutska tvrtka Belupo od danas prestaje opskrbljivati veledrogerije lijekovima iz svojeg asortimana, neće doći do nestašice lijekova na tržištu jer će Belupo opskrbu bolnica i ljekarni obavljati putem vlastite distribucijske mreže, izjavila je Hini glasnogovornica te tvrtke Snježana Foschio.

Belupo je danas obustavio isporuku za šest od ukupno devet veledrogerija, ali sve veledrogerije imaju jednomjesečne zalihe Belupovih lijekova. Isporuka za tri veledrogerije nije stala jer njihov dug nije premašio 200 dana.

"Dug veledrogerija prema Belupu iznad 200 dana iznosi 30 milijuna kuna, te se time dovodi u pitanje tekuća likvidnost naše kompanije", rekla je Foschio.

Od oko 900 ljekarni Belupo ima ugovore s njih 360, a sve ostale koje žele mogu sklopiti ugovore o izravnoj opskrbi u roku pola sata pa će im lijekovi, uz naplatu, biti odmah isporučeni, dodala je Foschio.

Iz Uprave Plive priopćeno je da ta kompanija, zahvaljujući stabilnoj financijskoj poziciji na međunarodnom tržištu, još neko vrijeme neće poduzimati nikakve mjere obustave isporuke lijekova veledrogerijama, iako od njih potražuje 300 milijuna kuna za razdoblje neplaćanja iznad 200 dana.

"Usprkos težini situacije, Pliva u interesu hrvatskih građana u ovom trenutku neće prestati isporučivati lijekove hrvatskom tržištu", kaže se u Plivinu priopćenju. U Plivi vjeruju da će Vlada pronaći kvalitetna rješenja za nastali problem i riješiti financiranje zdravstvenog sustava.

Predsjednik Uprave najveće hrvatske veledrogerije Medike Damir Kuštrak istaknuo je u petak, na skupu o poslovanju bolnica, da su rokovi plaćanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje veledrogerijama sa 138 dana krajem 2003. godine u prošloj godini povećani na 245 dana.

Veledrogerije su, kako je rekao, u sendviču između proizvođača s jedne i bolnica i ljekarni s druge strane, pa tako Medika od zdravstvenih ustanova potražuje 400 milijuna kuna duga.

Kuštrak je naglasio da bolnice veledrogerijama plaćaju u roku od 350 dana te je takvu situaciju ocijenio neodrživom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙