FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena Pločkinićeva knjiga "Tajni plan: 'Rimska obrana' - Velika NATO-ova pljačka banke"

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Širokobriješka nakladna kuća "Gral"objavila je knjigu novinara Lea Pločkinića "Tajni plan: 'Rimskaobrana' - Velika NATO-ova pljačka banke - Roman s ključem".
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Širokobriješka nakladna kuća "Gral" objavila je knjigu novinara Lea Pločkinića "Tajni plan: 'Rimska obrana' - Velika NATO-ova pljačka banke - Roman s ključem".

"U neobičnoj formi romana ili drame, na temelju stvarnih događaja, dokumenata i osoba kojima je tek promijenio imena Pločkinić opisuje tajne dogovore i razotkriva intimne pristupe važnih aktera u njihovim pokušajima da raspetljaju ili što više nije sigurno zapetljaju bosanskohercegovački čvor", piše autor predgovora knjige novinar i publicist Josip Jović.

On napominje kako prema hrvatskom entitetu postoje predrasude pa je izvrgnut posebno grubu tretmanu slamanja političke volje i identiteta.

"Njegovi se politički predstavnici ucjenjuju i oktroiraju, biračka volja suspendira, organiziraju se politička suđenja, insceniraju se ubojstva", piše Jović i dodaje kako se samo u gradu u kojem su Hrvati većina onemogućuje načelo većine, dokida se županijska samouprava i nastava na hrvatskom jeziku, ograničuju se hrvatski mediji i novinari, a na udaru je i hrvatsko sveučilište.

Knjiga "Tajni plan: 'Rimska obrana' - Velika NATO-ova pljačka banke" (374 str.) sastavljena je od dva dijela.

Prvi dio je roman s ključem koji počinje sastankom vođa hrvatskih političkih stranaka u Novom Travniku i donošenjem Deklaracije o pravima i položaju hrvatskoga naroda u BiH.

Radnja se nastavlja poglavljima o bruxelleskom sastanku, milenijskom križu, zasjedanju Hrvatskoga narodnog sabora, saborskim govorom biskupa Pejića, platformi za demokratsku i samoodrživu BiH, odluci o uspostavi Međužupanijskog-Međuopćinskog vijeća, Proglasom vodstva HNS-a BiH, operacijom Atena, proglasom Fatva, velikom NATO-ovom pljačkom banke, a završava na strassbourškom sastanku.

U drugom dijelu knjige objavljeni su izvorni dokumenti kao ključ za rješenje romana.

Leo Pločkinić (1977.), novinar Hrvatske radiotelevizije u Mostaru, zbog intervencija Ureda OHR-a u nekim medijima piše pod pseudonimom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙