FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Biljane Plavšić "Svjedočim"

BANJA LUKA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Saveza neovisnihsocijaldemokrata (SNSD) i bivši premijer Republike Srpske (RS) MiloradDodik u utorak je navečer, u prepunoj Vijećnici kulturnog centraBanski dvor u Banjoj Luci, predstavio knjigu bivše predsjednice RSBiljane Plavšić, koju je Međunarodni sud za ratne zločine u den Haaguosudio na deset godina zatvora.
BANJA LUKA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) i bivši premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik u utorak je navečer, u prepunoj Vijećnici kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci, predstavio knjigu bivše predsjednice RS Biljane Plavšić, koju je Međunarodni sud za ratne zločine u den Haagu osudio na deset godina zatvora.

Knjiga "Svjedočim" prvi je dio trilogije sjećanja Biljane Plavšić koja želi iznijeti istinu o sudbonosnim događajima u BiH od 1990. do 1997. godine, odnosno od osnivanja Srpske demokratske stranke (SDS) do trenutka kada je Plavšić izvela "bijeli državni udar" i iz vlasti uklonila kadrove odane haškom optuženiku i tadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću.

Rukopis ove knjige, iz švedskog zatvora Hinseberg u kojem Plavšić izdržava kaznu, donio je Milorad Dodik, a otisnut je u nakladi "Nezavisnih novina".

"Biljana Plavšić u ovoj knjizi ne polemizira s Haškim tribunalom, ona ne optužuje, već samo govori istinu o nazovi junacima Karadžiću, Krajišniku, generalu Ratku Mladiću, a tu istinu srpski narod napokon mora saznati", kazao je Dodik predstavljajući knjigu "Svjedočim".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙