FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Od doma do muzeja Ivan Meštrović" Danice Plazibat

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Dvojezično hrvatsko-engleskoizdanje knjige Danice Plazibat "Od doma do muzeja Ivan Meštrović uZagrebu" predstavila je danas u Atelijeru Meštrović zagrebačka ZakladaIvana Meštrovića .
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Dvojezično hrvatsko-englesko izdanje knjige Danice Plazibat "Od doma do muzeja Ivan Meštrović u Zagrebu" predstavila je danas u Atelijeru Meštrović zagrebačka Zaklada Ivana Meštrovića .

O knjizi su govorili u ime Ministarstva kulture Eva Brunović, recenzentica knjige Irena Kraševac i autorica knjige.

Govoreći o odnosima grada Zagreba i Ivana Meštrovića, Irena Kraševac je napomenula da je velikog kipara zagrebačka Obrtna škola zbog starosti odbila školovati, a kasnije je s njim uspostavio i razvijao veze ljubitelj umjetnosti Iso Kršnjavi.

Kraševac je pozvala zagrebačke gradske vlasti da otkupe i kuću u Mletačkoj ulici br. 10, u kojoj je svojedobno stanovala prva Meštrovićeva žena, jer se u toj kuće također osjeća duh Meštrovićevih ruku.

Knjiga "Od doma do muzeja Ivan Meštrović" (94 str.) u deset poglavlja predstavlja Atelijer Meštrović kao zanimljiv i atraktivan muzejski prostor spomeničke vrijednosti, istaknula je Plazibat i dodala kako je knjizi prikazana povijest gradnje toga kompleksa.

U knjizi su objavljene i 43 ilustracije, arhivske fotografije, fotografije muzeja i djela Ivana Meštrovića. Sažetak knjige objavljen je na njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

Danica Plazibat je viša kustosica u Galeriji Meštrović.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙