FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski tehnološki divovi razmatraju ulaganja u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA, 31. siječnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarska ima velike šanseprivući golema ulaganja najvećih kineskih proizvođača elektronike,kazao je mađarski ministar za informacijsku tehnologiju itelekomunikacije po povratku iz svojeg posjeta Kini.
BUDIMPEŠTA, 31. siječnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarska ima velike šanse privući golema ulaganja najvećih kineskih proizvođača elektronike, kazao je mađarski ministar za informacijsku tehnologiju i telekomunikacije po povratku iz svojeg posjeta Kini.

Treći po veličini svjetski proizvođač osobnih računala Lenovo i najveći svjetski proizvođač televizora TCL planiraju otvoriti tvornice koje će godišnje proizvoditi milijun komada u središnjoj Europi, a Mađarska je jedna od mogućih lokacija koju razmatraju za svoje projekte, kazao je Kalman Kovacs.

Lenovo, koji je nedavno dogovorio kupnju IBM-ovog poslovanja s osobnim računalima i čiji su godišnji prihodi lani dosegnuli pet milijardi dolara, razmišlja o nekadašnjoj IBM-ovoj tvornici u Szekesfehervaru u zapadnoj Mađarskoj, dok je TCL zainteresiran za preseljenje dijela proizvodnje u bivše tvornice Flexotronics. TCL godišnje proda 18 milijuna televizora.

Iako je prerano govoriti o iznosu tih ulaganja, Kovacs je kazao da je izvjesno da će svako od dvaju ulaganja premašiti 50 milijuna eura, čime će projekti moći ostvariti porezne olakšice. Dodao je da bi ti projekti mogli stvoriti nekih 600 do tisuću novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙