FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kasne ulaganja u slovačke zračne luke

BRATISLAVA, 20. siječnja 2005. (Hina/TASR) - Dvije najveće slovačkezračne luke, u Bratislavi i Košicama, prošle su godine ostvarileporast prometa nakon ulaska zemlje u Europsku uniju (EU), a daljnjiporast očekuju i u ovoj godini, no kasni realizacija planova oulaganjima, piše u četvrtak tamošnji tisak.
BRATISLAVA, 20. siječnja 2005. (Hina/TASR) - Dvije najveće slovačke zračne luke, u Bratislavi i Košicama, prošle su godine ostvarile porast prometa nakon ulaska zemlje u Europsku uniju (EU), a daljnji porast očekuju i u ovoj godini, no kasni realizacija planova o ulaganjima, piše u četvrtak tamošnji tisak.

Savjetnik za privatizaciju tih dviju luka bit će izabran početkom veljače. Po riječima slovačkog ministra prometa Pavola Prokopoviča, te zračne luke neće postati luke isključivo za prijevoz tereta.

Kako je kazao, postoji veliki interes za ulaganje u zračnu luku M.R. Stefanik u Bratislavi i to zračnih luka Beč i Frankfurt, austrijske zrakoplovne kompanije Austrian Airlines, raznih financijskih skupina i građevinske tvrtke Strabaga.

Prošle godine preko zračne luke u Bratislavi prošlo je dva puta više putnika nego godinu ranije, zahvaljujući pristupanju Slovačke Europskoj Uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙