FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak vijesti HNA2737 "Osječki ogranak Matice hrvatske..."

ZAGREB, 29. siječnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA2737 "Osječki ogranak Matice hrvatske otvorio 'Jezični telefon'"isprave pogrešno naveden broj "Matičinog jezičnog telefona". Točanbroj je 031 283-499.
ZAGREB, 29. siječnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA2737 "Osječki ogranak Matice hrvatske otvorio 'Jezični telefon'" isprave pogrešno naveden broj "Matičinog jezičnog telefona". Točan broj je 031 283-499.

Uredništvo Hine

Vijest s unesenim ispravkom glasi:

OSIJEK, 29. siječnja (Hina) - Odjel za hrvatski jezik osječkog Ogranka Matice hrvatske pokrenuo je u Hrvatskoj jedinstveni "Matičin jezični telefon", koji je počeo raditi jučer, a svrha mu je "pomoći svima onima kojima je hrvatski u srcu i koji žele poboljšati svoje jezično znanje ili riješiti neku jezičnu dvojbu", izjavila je danas Hini voditeljica Odjela za hrvatski jezik Matice hrvatske prof. dr. Sanda Ham.#L#

"Ujedno, otvorenim jezičnim telefonom želimo pomoći u uklanjanju raznih dvojbi, pomoći svima koji se ne snalaze" u poplavi kojekakve jezične literature, želimo njegovati jezičnu kulturu i održati je na visokoj razini", rekla je prof. dr. Sanda Ham.

Ona je jučer prva odgovarala na pitanja građana (na telefon 031 283-499), a osim nje, svakog petka od 18 do 19 sati na "jezični telefon" odgovarat će još osam stručnjaka hrvatskog jezika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙