FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davos: Schroeder podržava plan za smanjenje afričkih dugova

DAVOS, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački kancelar GerhardSchroeder podržao je u petak na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosubritanski prijedlog da bogate zemlje smanje afrički dug, no nešto jerezerviraniji glede francuskog poziva da se uvede svjetski porez kojimbi se financirala borba protiv AIDS-a.
DAVOS, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder podržao je u petak na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu britanski prijedlog da bogate zemlje smanje afrički dug, no nešto je rezerviraniji glede francuskog poziva da se uvede svjetski porez kojim bi se financirala borba protiv AIDS-a.

Schroeder je upozorio na opasnost da na summitu G8 u srpnju bude iznesen "kaleidoskop prijedloga" za ispunjenje UN-ovih Milenijskih ciljeva, a da ni o jednom ne bude postignut dogovor.

"Pitanje je kako zapravo možemo financirati Milenijske ciljeve. Britanska vlada uskočila je i ovdje iznijela pravi prijedlog", rekao je Schroeder u govoru na Forumu u Davosu.

Britanski ministar financija Gordon Brown predložio je "Marshallov plan" za borbu protiv siromaštva, koji se temelji na ukidanju duga i udvostručenju pomoći siromašnim zemljama.

Prijedlog podržavaju sve četiri europske članice G7 (Italija, Francuska, Njemačka i Britanija) i još se čeka američka potpora.

Schroeder je također kazao kako bi Chiracov prijedlog uvođenja svjetskog poreza mogao biti jedan od načina za smanjenje afričkih dugova, no izrazio je sumnju da bi bogate zemlje pristale na takav porez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙