FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordon Brown poziva na "novi Marshallov plan" za Afriku

NAIROBI, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministargospodarstva i financija Gordon Brown je u srijedu u prvoj etapi svojeafričke turneje pozvao u Nairobiju razvijene zemlje da podrže "noviMarshallov plan" suzbijanja siromaštva na tom kontinentu.
NAIROBI, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar gospodarstva i financija Gordon Brown je u srijedu u prvoj etapi svoje afričke turneje pozvao u Nairobiju razvijene zemlje da podrže "novi Marshallov plan" suzbijanja siromaštva na tom kontinentu.

"U moderno doba je neprihvatljivo da je ostatak svijeta nezainteresiran za stotine milijuna djece koji nemaju mogućnost obrazovanja", rekao je Brown prilikom posjeta osnovnoj školi u Kiberi, najvećem sirotinjskom predgrađu kenijskog glavnog grada.

Brown je kao primjer spomenuo "Marshallov plan", program obnove Europe kojeg su pokrenule Sjedinjene Države nakon Drugog svjetskog rata.

Razvijene zemlje će financirati obrazovanje u Africi s 10 milijardi dolara godišnje tijekom sljedećih 10 godina, što je ključni element programa britanskog premijera Tonyja Blaira i Browna tijekom britanskog predsjedanja skupinom razvijenih G8 ove godine.

U listopadu je Blair u Addis Abebi izjavio da će Afrika biti jedna od "glavnih tema" G8 i Europske unije u 2005. kada Velika Britanija predsjeda u te dvije organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙