FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južnoafrički kardinal osuđuje promicanje kondoma

JOHANNESBURG, 26. siječnja 2005. (Hina/Reuetrs) - Promicanje kondomanije uspjelo spriječiti širenje AIDS-a, a možda je pridonijelo širenjupromiskuiteta, ocijenila je u srijedu Rimokatolička crkva u JužnojAfrici, izazvavši kritike aktivista za borbu protiv AIDS-a.
JOHANNESBURG, 26. siječnja 2005. (Hina/Reuetrs) - Promicanje kondoma nije uspjelo spriječiti širenje AIDS-a, a možda je pridonijelo širenju promiskuiteta, ocijenila je u srijedu Rimokatolička crkva u Južnoj Africi, izazvavši kritike aktivista za borbu protiv AIDS-a.

Kardinal Wilfred Napier smatra kako jednostavno ne postoje dokazi da je promicanje kondoma postiglo cilj, navodeći kao primjer činjenicu da kao kontraceptivi imaju postotak neuspješnosti koji upućuje na zaključak da vjerojatno uvijek ne sprečavaju zarazu HIV-om.

"Možete li mi pokazati jedan primjer da su kondomi spriječili širenje AIDS-a?", rekao je kardinal u telefonskom intervjuu. "Pogledate li Južnu Afriku, milijuni su potrošeni na promicanje kondoma, a imamo jedan od najvećih postotaka AIDS-a na svijetu. Promicanjem kondoma promiče se nemoralno ponašanje", rekao je.

Svakoga dana u Južnoj Africi od AIDS-a umire 600 ljudi i to područje ima najveći postotak zaraženih HIV-om na svijetu.

Napier je naglasio da je jedina zemlja koja bilježi uspjehe u borbi protiv AIDS-a Uganda, koja umjesto kondoma promiče apstinenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙