FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena konsolidacija u europskoj vojnoj industriji

RIM, 28. siječnja 2005. (Hin/APA) - Talijanska kompanija za vojnu isvemirsku tehnologiju Finmeccanica SpA odlučila je spojiti svojesvemirske aktivnosti s onima francuske telekomunikacijske kompanijeAlcatel kroz dva zajednička ulaganja.
RIM, 28. siječnja 2005. (Hin/APA) - Talijanska kompanija za vojnu i svemirsku tehnologiju Finmeccanica SpA odlučila je spojiti svoje svemirske aktivnosti s onima francuske telekomunikacijske kompanije Alcatel kroz dva zajednička ulaganja.

Talijanska kompanija dobit će 33 posto dionica kompanije Alcatel Alenia Space, za koju se očekuje da će iskazati prihod za 2004. od 1,8 milijarde eura. Ona dizajnira i proizvodi svemirske i zemaljske sustava za civilne i vojne operacije, objavile su te dvije kompanije.

Francuska kompanija uzet će 33 posto dionica Finmeccanice, koju kontrolira Telespazio, a koja bi trebala iskazati lanjsku prodaju u vrijednosti od 350 milijuna eura. Ona se fokusira na pružanje usluga za satelite i televizijske mreže, multimediju i zemaljsko promatranje.

Spajanje je usmjereno stvaranju "značajne operativne sinergije i ekonomije veličine", priopćile su kompanije.

Prošloga tjedna Finmeccanica je objavila kako je potpisala konačni ugovor s BAE Systems PLC o stvaranju Eurosystema, skupu tri zajednička ulaganja u područje vojne elektronike. U sklopu dogovora o stvaranju druge po veličini europske grupe na području vojne elektronike, Finmeccanica će platiti britanskoj grupi 516 milijuna eura

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙